Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta

ADRES
Yılmaz Mah. Eski Kırklareli Caddesi Barlar Sokak No:17/B LÜLEBURGAZ
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Kendinizi ait hissettiğiniz hatta size ait olduğunu düşündüğünüz bir atmosfer olan İğneada Balıkçısı Lüleburgaz ‘da hizmetinizdedir.

1999 yılından beri Lüleburgaz’da hizmet vermekteyiz. Rahatlatıcı, güler yüzlü, mutluluk verici, lezzetin ve samimiyetin iç içe geçtiği doğal bir ortam. İğneada Balıkçısı, balık tutkunlarınnın vazgeçemeyeceği bir mekan.. İğneada’dan özel olarak getirilen balıklar günlük olarak denizden tabağınıza sunuluyor. Balık dışındaki deniz mahsulerinde ve soğuk ve sıcak mezeleri ve tatlarımız ile de size hizmet sunmaktayız.

Ürünlerimiz mevsimine göre Palamut, Lüfer, Çinekop, Tekir, Karadeniz Levrek, Hamsi ve İstavrit’in hem tezgahta satışı var hemde günlük olarak getirilen balıklarımızı restauranta aktarıyoruz. Haftanın 7 günü gece 01:00’a kadar müşterilerimizin hizmetindeyiz.

Siz değerli müşterilerimiz için en kaliteli ürünleri; itinalı ve güler yüzlü hizmet anlayışımızla Özel Günlerinizde de sizlere sunmaktayız.

Birkaç Özel Gün;
Sevgililer Günü
Dünya Kadınlar Günü
Anneler Günü
Babalar Günü
Öğretmenler Günü
23 Nisan Çocuk Bayramı
Tüm Kandiller
Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı
Yılbaşı




Balıklar Hakkında Bilinmeyen İlginç Bilgiler

Denizlerimizde; 247 türü Karadeniz’de, 200 türü Marmara Denizin’ de, 285 türü Akdeniz’de olmak üzere yaklaşık 250 civarında balık türü yaşamaktadır. Ege ve Akdenizdeki balıkların bir bölümü 1876’ da Süveyş kanalının açılmasıyla Hint Okyanusundan gelerek kıyılarımıza yerleşmişlerdir. İçsularımızda ise 26’ sı ekonomik değer taşıyan 192 tür balık yaşamaktadır.

Teknolojinin ilerlemesi, sanayideki yığılmalar ve nüfus patlamalarının beraberinde getirdiği çarpık yerleşmelerin sebep olduğu deniz kirlenmesi ve bilinçsiz avlamaların da eklenmesiyle sualtı canlılarının yaşam alanları ve sisteminde, tehlikeli boyutlarda bozuklukları da beraberinde getirmiştir. Tüm sulardaki balık miktarlarında azalmalar olmuş, bazı balıklar yok olma noktasına gelmişlerdir.

Doğayı tehdit eden tek canlı insandır. Doğa insansız yaşar, fakat insan doğasız yaşayamaz. Doğadaki ekosistemin en önemli kısmını oluşturan, yer kürenin 2/3 sini kaplayan denizlerdeki canlıların sürekliliğini ve verimliliğini sağlamak bizlerin görevidir.

BALIK ETLERİNİN İÇERİĞİ:

Balıketleri, diğer et ürünlerine kıyasla daha körpedirler. Bağlantı dokuları yoktur. Balıklarda kas yapısı, kısa liflerden ve iyi bağlayıcı dokulardan oluşmaktadır. Bu yapı, etinin kırılgan olmasına neden olmakta ve kolaylıkla jelatine dönüşebilmesine neden olmaktadır. Bu kısa kas lifleri ve jelatin, balığa yumuşaklık verir. Onun içindir ki, fazla pişirme balığın dağılmasına neden olur.

VİTAMİN İÇERİĞİ:

Balıklar B grubu vitaminlerinden B1, B2, B3, B6 ve B12; ve yağda eriyen A ve vitaminlerinin iyi kaynakları olarak kabul edilirler.

YAĞ İÇERİĞİ:

Balık etlerinin yağ içeriği büyük çeşitlilik göstermektedir. Sadece balık türüne göre değil, aynı balık türü içinde mevsimsel koşullar, beslenme özellikleri, suyun tuz oranı ve diğer çeşitli faktörler balık etinin içerdiği yağ miktarını büyük ölçüde değiştirebilmektedir. Bu nedenle balıkların yağ içerikleri ile ilgili genel bir miktar belirtmek zordur; % 1-14 gibi geniş bir aralıkta değişebilir. Ancak balıklar aynı miktardaki sığır, domuz, koyun veya kümes hayvanlarının etleri ile karşılaştırıldığında genellikle daha az miktarda yağ içerirler ve bu nedenle de genellikle düşük yağlı besinler olarak kabul edilirler. Her 100 gr balık etinde yağ oranı, %5′in altında ise balık “yağsız” kabul edilir. Genellikle, beyaz etli balıkların yağ oranları %5′in altında seyreder. Siyah etli balıklarda yağ oranı fazladır. Etlerinde %5′in üzerinde yağ barındırırlar. Siyah etli balıklar, Omega-3 yağ asitlerini daha fazla tutar. Doymamış yağ olan Omega-3′ün EPA ve DH olmak üzere iki çeşidi de, balıklarda ve deniz ürünlerinde bulunur.

MİNERAL İÇERİĞİ:

Balık ve diğer deniz ürünleri zengin mineral içerikleri açısından sağlıklı beslenme modelinde ayrı bir öneme sahiptirler. Çünkü İyot, Selenyum gibi balık ve diğer deniz ürünlerinde bol miktarda bulunan mineraller, bu besinlerin dışındaki besinlerin çoğunda çok az miktarlarda bulunurlar. Balık ve diğer deniz ürünleri iyodun en zengin kaynaklarıdır. Özellikle tuzlu sularda yaşayan balıklarda fazla miktarda “İyot” bulunur ve balıkların işlenmesi sırasında uygulanan işlemler de iyot içeriğini artırabilmektedir. Haftada 2 porsiyon balık veya diğer deniz ürünlerinin tüketilmesi ile günlük 100-200 mcg iyot alınabilir. Bu da 150 mcg olan olan günlük iyot gereksinimini karşılayabilir.

Aynı durum “Selenyum” için de geçerlidir. Balıkların 100 gramında 12-60 mcg selenyum bulunur. Diğer etler veya tahılların 100 gramlarında 10-12 mcg selenyum bulunduğu düşünülürse, günlük gereksinimiz olan 75 mcg selenyumun karşılanmasında balık ve diğer deniz ürünlerinin önemi daha iyi anlaşılabilir.

Balıkların bol miktarda içerdikleri mineraller arasında “Fosfor, Magnezyum ve Çinko” da yer almakta olup bu minerallerin günlük gereksinmelerinin karşılanmasında balık tüketimi önemlidir.

Balık etindeki “Sodyum Potasyum” oranı 1:2 – 1:10 aralığında değişir. Bu aralık sağlıklı beslenme açısından oldukça uygundur. Balık etlerinin Kalsiyum içeriği çok yüksek değildir. Ancak sardalya ve yayın balığı gibi kemikleri ile birlikte hazırlanan balıklar kalsiyumun iyi kaynakları olarak kabul edilirler.

BALIK ETİ’NİN ÖZELLİKLERİ VE BESİN DEĞERİ:

Protein içeriği zengin besinler oldukları için “Et Grubu” besinler arasında yer alırlar, ancak içerdikleri şekerin ve nişastanın az olması gibi sebeplerle et ürünlerine göre çok daha hızlı sindirilirler. Balık eti, içerdiği protein miktarı ve protein kalitesi açısından diğer etlere benzerken; içerdiği bağ doku miktarı açısından bu etlerden büyük farklılık göstermektedir. Kırmızı et ve kümes hayvanlarının etleri ile karşılaştırıldığında, balık eti çok daha az miktarda kollojen içerir.

Balıklar diğer etler gibi karbonhidrat içermezler; bu nedenle de balık etinin enerjisi yağ ve protein içeriklerinden kaynaklanır. Protein miktarı balık türleri arasında büyük farklılık göstermezken, yağ miktarları arasında büyük farklılıklar vardır. Bu nedenle balıkların enerji değerleri, bileşimlerinde bulunan yağ miktarına göre değişir; yağlı balıkların enerji değerleri yağsız balıklara oranla daha yüksektir.

Çocukların gelişimi sırasında gerekli olan doğru beslenmeyi desteklemek için kullanılan balık yağlarının besleyici özelliği, et ürünlerine göre daha fazladır. Bu yüzden, küçük yaşlardan itibaren çocuklara balık ve deniz ürünlerini içeren bir beslenme alışkanlığının kazandırılması gereklidir.

Yazan: Kitchen in Red

Çoğu balık yumurtlayarak çoğalır, ancak büyük beyaz köpekbalığı gibi bazı balıklar yavrularını doğurarak dünyaya getirir.

-Akciğerli balıklar su olmadan birkaç yıl yaşayabilir. Mukus tabakası salgılar .Ve pişmemiş toprağın altına gömülür. Yüzeye çıkan bir solunum borusuyla akciğeri hava alır. Hem akciğere hem de solungaçlara sahiptir.

-Büyük beyaz köpekbalığı gibi bazı balıklar vücut ısısını yükseltebilir. Bu soğuk suda avlanmalarına yardımcı olur.

-Balıkların ses telleri yoktur.Kaslarını titreştirerek ses çıkartırlar.

-Elektrikli yılan balığında bir atı öldürebilecek kadar elektrik vardır.

-Köpekbalıkları göz kapakları olan tek balık türüdür.

-Çoğu ruj yapımında balık pulu kullanılır.

-Tuzlu su balığı, tatlısu balığından daha fazla su içmelidir.Hücre iç-dış yoğunluk farkından dolayı tuzlu suda yaşayan balık sürekli su kaybeder.Ve bunu telafi etmek zorundadır.

-Bulunan en eski balık kancası bundan 42.000 yıl öncesine aittir.

-Bazı balıklar polarize ve mor ötesi ışığı görebilirler.

-Dörtgöz olarak bilinen anableps balığı aynı anda hem su üstünü hem su altını görebilir.

-Japonya’da, fugu ve kirpi balıklarının eti çok lezzetlidir.Fakat ölümcül bir zehir olan tetrodotoksin içerir. Bununla birlikte, Japon gurmeleri bu balıkları hazırlamak için hayatlarını tehlikeye atar. Bu yüksek riskli yemeği yapmak için şeflerin, bu zehirli balıkların hazırlanmasını öğreten özel bir okuldan belgesi olması gerekir.

-Birçok balık geriye yüzemezken, çotra balığı geri geri yüzebilir.

-Birçok balık ağızlarını açmadan tat alır.

-Japon balıkları göz kapağı olmadığından dolayı gözlerini kapatamaz.

-Birçok balık türü gelişim esnasında cinsiyet değiştirebilmektedir.

-Köpekbalıkları her yıl 12 kişi öldürmektedir.

-Bir kirpi balığı 30 kişiyi öldürebilecek kadar zehir taşır.

-Uçan balıklar ortalama olarak 50 metre uçup,6 metre yüksekliğe ulaşabilirler.Kaydedilen en uzun uçuş mesafesi 200 metredir.

-Balık büyüdükçe pul sayısı artmaz,varolan pulları genişler.Bu sayede balığın yaşı hakkında tahmin yürütülebilir.

-Şişirilmiş bir kirpi balığı 90 santimetre çapa erişebilir.

-Bir balık suda boğulabilir. İnsanlar gibi balıkların da oksijene ihtiyacı vardır. Bu nedenle suyun içinde yeterli oksijen yoksa boğulurlar.

-Dünyadaki en zehirli balık taş balığıdır. Sokması şoka,felce hatta birkaç saat içinde tedavi edilmezse ölüme neden olabilir.

-En hızlı yüzen balık yelken balığıdır.Bir arabanın karayolunda dolaştığı hızda yüzebilir.

-Dünyanın en büyük balığı balina köpek balığıdır.

-yaklaşık 60 metreye yani iki okul otobüsü uzunluğuna ulaşabilirler. 25 ton ağırlığındadırlar. Ve ağırlıklı olarak planktonla beslenirler. 4000’in üstünde dişleri vardır. ancak sadece 3 mm uzunluğundadır.Zararsız bir türdür.

-Bir erkek imparator melek balığı beş dişiyle birlikte yaşar. erkek imparator melek balığı ölürse, dişilerden biri erkek balığa dönüşür. Ve grubun lideri olur.

-Çamur balığı, zamanının çoğunu suyun dışında geçirir.Yüzgeçleriyle yürüyebilen bir balıktır. Solungaç odalarında sudan ayrılırken taşınabilir bir su kaynağı taşır. Ayrıca ıslak cildinin gözenekleriyle nefes alabilir.

KAYNAK: https://www.factretriever.com/fun-fish-facts

 




Balık Hakkında En Çok Merak Edilenler

Taze balık nasıl anlaşılır hangi balıkları nasıl tüketmeliyiz?

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu besin, ‘satın alırken nelere dikkat etmeliyiz’, ‘hangi çeşidini tüketmek daha yararlı’ ve ‘nasıl pişirilmeli’ sorularını da beraberinde getirdi. Balığın uzmanı By Temel Reis Balık Evi işletmecisi Latif Şimşek balıkla ilgili akıllara gelenleri anlattı. İşte, o soruların cevapları…

DENİZDEN GELEN ŞİFA

Denizden gelen vitamin ve mineraller size ‘sağlık’ getiriyor. Denizden gelen sağlık, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor… Kemiklerin erimesini önlüyor… Zihni açarak hafıza kaybı ile unutkanlığa karşı etkili oluyor… Saçları ve cildi besliyor… Keskin gözler için de birebir… Faydaları saymakla bitmeyen ve sağlıklı bir beden için altın niteliğinde olan balığı da doğal olarak sofralardan eksik etmemek gerekiyor. Uzmanlar, haftada en az 2 gün balık tüketilmesi gerektiğine vurguluyor. Ancak balığın bu özelliklerinden en etkili şekilde faydalanabilmek için de tazeliğinin nasıl anlaşılacağından pişirme yöntemine, yanında neler tüketilmesi gerektiğinden nelerden kaçınılması gerektiğine kadar birçok noktaya da dikkat etmek gerekiyor.

PEKİ TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

Şimşek’e göre balığın taze mi yoksa bayat mı olduğunu anlamak için birçok püf noktası var:

1- Gözüne bakın. Gözü canlı ve dışa doğru bombeli olmalı.

2- Pullarına dokunun. Pulları canlı ve parlak olmalı. Pulları dokunulduğunda düşmemeli.

3- Yer çekimine karşı tutun ve kuyruğuna bakın. Balığı elinizle kaldırdığınızda kuyruğu sarkmadan dik bir şekilde duruyorsa, o balık tazedir.

4- Solungaçlarını kontrol edin. Balığın kırmızı canlı solungaçları taze olduğunun bir göstergesidir.

5- Koklayın. Balığın deniz kokması, taze olduğuna işaret sayılabiliyor.

6- Bastırın. Fileto edilmiş balık etine elinizi bastırdığınızda deri kendini eski haline getiriyorsa, bu taze olduğu anlamına geliyor.

BALIĞI NASIL YEMELİ?

Balığın yanında geleneksel olarak en çok tükettiğimiz yiyeceklerden biri rokadır. Ancak roka, özellikle kılçığıyla birlikte tüketilebilen küçük balıklardaki kalsiyumun vücut tarafından kullanılmasını minimum ölçüde de olsa azaltabiliyor. O nedenle balıktaki kalsiyumdan yüksek oranda yararlanmak isteyenler, balığın yanında rokayı tercih etmemeli. Balığa limon da sıkın. Limonun içerisindeki antioksidanlar ve C vitamini balıktaki omega 3’ün vücuttaki kullanımını artırıyor.

BALIK BAYATSA YOĞURT YEMEYİN

Balık bayatsa protein yapısında bulunan histamin miktarı artıyor. Histaminin fazla olması da vücutta toksik etki gösteriyor. Yoğurt proteininde de bulunan histamin bayat balık tüketildiğinde yüksek miktarda olan histamini daha da yükseltiyor. Bu sebepten “balığın yanında yoğurt yenmez” deniliyor. Ancak balık taze ise toksik etki göstermeyeceği için beraberinde, öncesinde veya sonrasında yoğurt ve süt grubu besin tüketmenin hiçbir sakıncası yok.

HANGİ BALIKLAR TÜKETİLMELİ?

Hürriyet Emlak rakamları açıkladı

Balıklar içerdiği vitamin ve minerallere göre farklılıklar gösterebiliyor. Bedenimize daha fazla verim için tükettiğimiz balık çeşidinin de önemi var.

‘OMEGA 3’ KAYNAĞI

Her balık omega 3 bulundurur fakat miktarları değişiklik gösterir. Protein kalitesi ve omega 3 miktarı daha yüksek balıkları tercih edin. Uskumru, tuna, sardalya, lüfer, somon ile hamsi omega 3 açısından zengin balıklardır

YÜKSEK ‘KALSİYUM’ ETKİSİ:

Kalsiyum ve D vitamini birbirlerinin emilimlerini olumlu yönde etkiliyor. Balıklar doğal olarak D vitamini içeriyor. Bu nedenle balıklardan alacağınız kalsiyum değerli. Sardalya, somon, uskumru, hamsi, morino, turna, ringa ile levrek kalsiyumdan zengin balıklar arasındadır.

BALIK NASIL DAHA SAĞLIKLI PİŞER?

Proteinler ısı ile özelliğini kaybeder. Bir başka deyişle balıktaki proteinin vücudunuz için bir yararı kalmıyor. Bu nedenle ızgara ya da fırında pişirme yöntemleri gibi daha sağlıklı pişirme tekniklerini kullanırken balığı hafif sulu kalacak şekilde, çok kızartmadan pişirin.

İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta İğneada Balıkçısı Lüleburgaz Balık Restaurant Lokanta

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ