Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

Jasleen Spa ve Güzellik Salonu Lüleburgaz

ADRES
Kocasinan Mah. İstanbul Cad. No:8/4 Lüleburgaz /KIRKLARELİ
TELEFON
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Jasleen Spa ve Güzellik Salonu olarak değerli bay ve bayan müşterilerimizin hayatındaki yorgunluğu dinginliğe,güzelliğe ve sağlığa dönüştürebilmek için haftanın 7 günü sabah 11:00 ile akşam 21.00 saatleri arasında randevu sistemi ile çalışmaktayız.

 

G5 SELÜLİT VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA MASAJIMIZI DENEMELİSİNİZ!

Hızlı titreşim ve iterek sıkıştırma yöntemi ile yağların ve selülitli bölgelerin bu mekanik parçalanma etkisi ile yakılmasını sağlar.

Uygulama sırasında özel selulit ürünleri ve yağların parçalanmasını arttırıcı nemlendiriciler ve zayıflama ürünlerinin uygulama alanında kullanılması ile birlikte gözle görülür ciddi bir etki elde edilir.

Gerginleşmiş noktaları ve spazmları yatıştırmaya, ödemlerin ve yorgunluk sonrası kaslarda biriken ve atik urun olan laktik asidin atılmasını sağlar. Bu uygulama ile kan dolaşımı hızlanır, ciltte çizgilenmeler vede incelmeleri azaltır ve cilde esneklik sağlar, cilt kalitesini arttırır.

G5 masajı uzun yıllardır özellikle bölgesel zayıflamada kullanılan ve hızla yaygınlaşan yöntemlerden biridir. Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Uzun yıllar kullanılmasına bağlı olarak güvenirliği ispatlanmıştır. Bu uygulama sonrasında kan akışı hızlanır, damarlar açılır ve vücut toparlanır.

Bu uygulama özellikle pasif jimnastik ile kombine edildiğinde vücudun ısınmasını ve yağ yakmaya daha erken başlamasını sağlıyor.

G5 Masajı tüm vücuda uygulanabiliyor.

Özellikle kalça, üst bacak, kol ve popo bölgelerinde, selülitle mücadele amaçlı daha etkili olarak kullanılabiliyor.

G5 Masajının Faydaları Nelerdir?

Bölgesel Dolaşım
Ağrı giderme
Rahatlama
Fazla yağların yakılması
Cilt sıkılaştırma
Bölgesel zayıflama
Cildin esnekliğini sağlama
Toksin atma
Selülit oluşumunu engeller ve selüliti azaltır
Kemik yoğunluğunu arttırır
Zihinsel ve bimensal stresi azaltır


SAUNA HİZMETİMİZ

• Sauna; kalp, dolaşım ve sinir sistemini düzenleyen bir kültür-fizik olayıdır. İnsan vücudundaki hızlı, yoğun sıcaklık artışları ve düşüşleri saunanın ana prensibini oluşturmaktadır.
• Deri tabakasının üst düzeyinde sıcaklık normalden 10 °C daha fazla yükselir, aynı zamanda deri tabakasının altında sıcaklık normalden 1°C daha artar. Bu da vücuttaki hastalıklara karşı koyan madde olan antikor üretimini artırır.
• Kan damarları genişlediği için kan akışı hızlanır. Organizmamız vücut sıcaklığını deriyi soğutarak sabit tutmaya çalışır ve yoğun bir terleme ile reaksiyon verir. Deri, ölü hücrelerden temizlenerek canlanır. Yumuşak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur.
• Yoğun terleme, insan vücudundaki su ve toksinlerin dengesini ayarlar. Özellikle spor yaptıktan sonra saunaya girilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun sebebi olarak da kas ağrılarına neden olan laktik asidin terleme yoluyla atılması gösterilmektedir. Finli atletlerin mukavemet sporlarındaki başarısının saunadan kaynaklandığı düşünülmektedir. Günümüzde düzenli sauna banyoları başarılı atletlerin çalışma programlarında yer almaktadır.
• Sauna ile metabolizmanın çalışması hızlanır ve terleme için enerji gerekeceğinden bir sauna seansında yaklaşık 300 kalori yakılmış olur . Bu miktar 3-4 km koşmakla aynı değerdedir.
• Sporcular egzersize gösterdikleri uyum sonucu terlediklerinde fazla tuz kaybetmezler; sulu terlerler. Bu sayede vücuttan kurşun, nikel, cıva gibi zararlı toksinler atılmış olur. Sauna, insanın pasif durumda iken sulu terlemesini sağlar. Böylece aktif terlemede oluşan yorgunluğun tam tersine saunada terleme ile yorgunluk giderilir.
• Düzenli sauna banyoları solunum yollarının daha düzenli çalışmasına da yardımcı olmaktadır.
• Sauna banyosu kardio-vaskular sistemini ve kan basıncını olumlu yönde etkileyerek, kalbe ve bütün kardio-vaskular sistemine stressiz bir antrenman yaptırmaktadır.
• Sauna, toplam kan proteinlerinde artışa neden olur. Bu artış da dokulara daha fazla oksijenin ulaşmasını sağlar.
• Sauna, vücudun dış etkilere karşı direncini artırır.
• Düzenli sauna banyoları kasları gevşetmek suretiyle vücuttaki romatizma ve kireçlenme ağrılarına iyi gelir.
• Soğuk duşla tamamlanmış ve kurallarına uygun olarak yapılan sauna ziyaretlerinin yararları görüldüğü gibi çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Sauna ile günlük yaşamın bütün stresinden ve yorgunluğundan kurtulur, yaşamdan keyif alırsınız.
• Günümüzde lüks olmaktan çıkan sauna, stressiz ve sağlıklı bir yaşam için bir sağlık uygulaması olduğunu kanıtlamıştır.
• Sauna cilt güzelliğinin yanı sıra bazı bölgelerde istenmeyen yağlanma ve selülit oluşumunu engeller. Kısaca sauna vücut sağlığı ve güzelliği için mükemmel bir yoldur.


CİLT BAKIMI HİZMETİMİZ

Profesyonel ürünlerle isin uzmanı tarafından uygulanan ve cildin ihtiyacına uygun derinlemesine bakım işlemidir. Cilt tipine uygun ürünlele ve doğru sirada uygulanmasıyla ciltte;

-Cilt neminin kazandırılması
-İnce kırışıklıklarının azalması
-Akne sorunlarının giderilmesi
-Leke tedavisi
-Anti againg
-Lifting uygulaması
-Gözeneklerin fazla açılması sorunu
-Kuru,karma,yağlı ciltlere özel bakım
-Siyah noktalarin bakimi
-Yüz masajı
-Kalınlaşmış cilt bakımı
-Antioksidan maske uygulaması ile cildin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanmaktadır.
-Kimler Cilt Bakımı Yaptırmalıdır?

20 li yaslarin sonuna kadar her regli döneminde cilt kendisini yeniler. Fakat sonrasinda ek uygulamalarla cildi beslemek ve düzenli bakım yaptırmak gereklidir. 25 yaşından sonra cilt bakimi yaptirmaya baslamak ileriye donuk kendini yenilemedeki yetersizligine karsi cildi hazirlar. Cilt yasi gercek yasindan farkli olabilir, örneğin 35 yaşındaki bir kişinin düzenli cilt bakımı yaptırmasıyla cilt yaşı 25 olabilir. Cildin yaşlanmasını tetikleyen dış faktorler sunlardir;

Aşırı stres ve yorgunluk
Düzensiz uyku
Sigara ve alkol tüketimi
Hormonların ani değişmesi
Kirli Hava
Yağlı Yiyecekler
Suyun az tüketilmesi gibi nedenlerle cilt kurur ve cizgileri artar, sarkmalar gozlenir.

Cilt bakımının amacı nedir?

Sağlıklı görünen bir cilt moralimizi ve dolayisi ile çevremizle olan ilişkilerimizde ozguven saglar. Güzel sağlıklı görünen bir cilt, biliyoruz ki güzelliğin en önemli parçasıdır. Fakat bunun için de cilt tipine uygun ürünlerle bakım yapmak son derece önemlidir.

Cilt bakımı neden merkezlerde yapılmalıdır?

Cildimizin ihtiyaçlarını bilmek, doğasını anlamak ve doğru ürünle doğru zamanda dogru uygulamayı yapmak bu konuda uzmanlaşmış olan kişilerin işidir. Unutulmaması gereken en önemli nokta ise yanlış uygulamalar sonucunda sonucun daha kötü olacağıdır.

5 tip cilt vardır.

* Normal cilt; gözenekler kapalı, parlak ve pürüssüz ve cilt problemi olmayan cilt tipidir.

* Karma cilt; bu ciltte yüzün T bölgesi yağlı, diğer bölgeler ise genel olarak kurudur. Yağlı bölgelerde komedonlar ve açık gözenekler bulunur. Kuru bölgelerde ise gözenekler kapalıdır.

* Kuru cilt; bu cilt tipi ince, mat, pul pul dökülmeye eğilimlidir. Gözenekler kucuk ve çoğunlukla kapalıdır. Cilt yapıs ince ve gergin olduğu için çabuk kırışmaya eğilimlidir.

* Yağlı cilt; bu tip ciltte yağ gözenekleri açık, komedonların ve yer yer sivilcelerin olduğu, yağ salgısı fazla olduğu için aşırı parlak bir görüntü vardır.

* Olgun cilt; ilerleyen yaş ile hücre yenilenmesinin yavaşlaması ile ortaya çıkan cilt tipidir. Hücrelerin dökülmeside yavaşladığı için cilt normalden daha kalın gözlenir. Ayrıca yağ salgısıda yavaşladığından ciltte derin kırışıklıklar gozlenir.

Cilt bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?

Cilt bakımı kişinin evde kendisinin yapacağı günlük ve haftalık bakımla başlar, sonrasında cildin sağlık, güzellik ve gençliğinin devamının sağlanması amacı ile aletli profesyonel cilt bakımı ile desteklenmesi gerekir. Aylık ve yıllık profesyonel bakımda amaç cildin derin tabakalarina bakım ürünlerinin ulaştırılarak cildin ihtiyaçlarını gidermek ve böylece cildin gençliğinin ve tazeliğinin devamlılığını sağlamaktır. Bu bakım ne yazıkki sadece evde kullandığımız ürünler ile olamamaktadır. Bu nedenle hepimiz hangi yaşta ve hangi cilt tipinde olursak olalım profesyonel bakıma ihtiyaç duyarız.


MASAJ HİZMETİMİZ

Dilimizdeki masaj sözcüğü Arapça dokunma anlamına gelen “mass” ve Yunanca yoğurma anlamına gelen ”massein” sözcüklerinden türetilmiştir. Masaj; deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım ve lenf sistemlerinin mekanik ve sinirsel (refleks) yolla tedavi amaçlı uyarılması; çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını artırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini sağlama yöntemidir. Masajla, yumuşak dokuları mekanik olarak uyararak sistematik manipülasyonlarla organizmada fizyolojik ve psikolojik etki yaratılır. Vücut yüzeyinde el, elektrik, su vb. aracılığı ile tedavi, bakım ve rahatlama sağlanır.

Masaj, keyif veya lüks değil, tıbbi bir ihtiyaç ve düzenli aralıklarla alınması gereken bir koruyucu tıbbi tedavidir.

Masaj, hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; aynı eski duruma dönmesi için, organizmanın üzerinde oluşturulan mekanik enerjinin derinlerde fizyolojik etkiler oluşturulması esasına dayanan bir terapi şeklidir.

Ülkemizde masaj çok geniş bir alanda yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Bunların başında spor kulüpleri, saunalar, evler, hamamlar, kaplıcalar, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri,hastaneler, oteller, tatil köyleri ve masaj merkezleri gelmektedir. Masaj, hemen herkes tarafından duyulmuş olan, çok kolaylıkla uygulanabileceği sanılan, en eski tedavi yöntemlerinden birisidir. Bir tedavi yöntemi olmasının yanı sıra, organizmadaki etkilerinden değişik şekillerde de yararlanmak mümkündür. Spor masajı da bunlardan birisidir.

Masajın Faydaları

Masaj, yara dokuları ve yapışıklıkların çözülmesi ve giderilmesinde, kas spazmı, tendon iltihabı, uykusuzluk ve nevrasteni durumlarında, kas krampları ve yaralanmalarda akut devreden sonra, migren, gerilim tipi ve hipertansiyona bağlı baş ağrılarında, ağrılı adet dönemlerinde, kabızlıkta ve ağrılı noktalarda uygulanabiliyor.

Masaj uygulamaları sırasında iki etki ortaya çıkar. Bunlardan ilki uygulama bölgesinde, bu bazı durumlarda tüm vücut bazı durumlarda ise belirli bölgelerde, oluşan ısı artışı ile oluşan kan dolaşımı hızlanmasıdır, diğeri ise, belirli bölgelere yapılan bası ile vücutta bazı hormonların salınmasının artması ve bu hormonların düzenleyici etkiler göstermesidir. Devamı için tıklayınız…

Masaj anında vena (toplar damar) sistemi 4 – 20 kat daha hızlı çalıştırıldığından dolayı kirli kanın kalbe ulaştırılması kolaylaştığından masajın kalbe ve toplar damarlara olan yardımı olağan üstüdür.

Masaj ile lenfa sistemi ve hormonel sistem tetiklendiğinden, vücuttaki tedavi edici maddelerin masaj yapılan bölgeye iletilip çalışma yapması sağlanarak, vücudun hastalıklara karşı direnci artırılmakta ve hasıl olan başlangıç aşamasında olan pek çok ciddi hastalıklar tedavi edilebilmektedir.

Masajın belki de gerekliliğini vurgulayan en mühim nokta, masajın pek çok olası ciddi sağlık sorununun oluşmasını engelleyebilme özelliğidir.

Masaj anında vücudun ürettiği doğal uyuşturucu olan ve morfinden daha etkili olan endorfin salgılanarak, masaj alan kişide olağan üstü rahatlama sağlandığından; psikolojik anlamda masajı yan etkisi olmayan bir antidepresan ve psikolojik terapi olarak görmek de mümkündür.

Masaj Çeşitleri

Klasik masajın sınıflandırmasında dinlendirme, tedavi ve spor masajı olmak üzere üç alt grubun tanımı yapılmıştır.

Dinlendirici Masaj: Günlük yorgunlukların çıkarılması ve toksinlerin atılaması için ister sauna sonrası istenirse günün herhangi bir saatinde yapılan masajlardır.
Tıbbi Masaj : Tedavi amacıyla yapılan masajlardır.Bir doktor tarafından yönlendirilen ve eğitim almış masörler tarafından yapılan masajlardır. Avrupa’da masaj, doktor tarafından hastanın reçetesine yazılabilen ve sigorta tarafından karşılanan bir tedavi şeklidir.
Spor Masajı: Sporcuların fizyolojik ve fizik gelişmelerinde etken olan bir masaj şeklidir. Spor masajı, klasik masajın bilinen beş temel hareketinden farklıamaçlara dönük planlanmasıyla oluşmuş bir kavramdır. Bu yönüyle spor masajı, hazırlık ma-sajı, sportif aktivite arası ve sonrası masajı olmak üzere üç grupta tanımlanabilir.
Özel olarak ise çeşitli kültürlerden kaynaklanan ve farklı amaçlara yönelik İsveç (Klasik) Masajı, Thai masajı, Derin Doku Masajı, Refleksoloji, Aromaterapi, Spor Masajı, Anti Selülit Masajı, Lenf Drenaj, Bölgesel Masajlar, Boyun ve Sırt masajı, Acupressure, Ayurvedik Masaj, Chavutti Thirumal, Hint Baş Masajı, Lomi Lomi Hawaii Masajı, Shiatsu, Bali masajı, Tantra masajı, Tayland Masajı, Tay Yoga Masajı, Tui Na, Genel Masaj, Anti-stres masajı, Lenfdranaj masajı, Yüz masajı, Medikal masaj, Hamile masajı, Türk hamamı masajı, Hamam kürü, Kleopatra masajı (yosun ile), Sultan masaj (kil ile), Aloe vera masajı, Mandara masajı, Nefertiti masajı, Şarap terapisi, Çikolata terapisi, Kahve peeling ve kahve aroma, Küba masajı, Geleneksel Roma masajı, Altın terapi, Watsu, Sıcak taş masajı… gibi pek çok masaj sayılabilir.

Masaj denilince özellikle ülkemizde maalesef oldukça sık akla gelen şey cinsellik, sex ve fantazidir. Dünyada yapılan araştırmalara göre sadece fantazi amaçlı alınan masaj %5 gibi ufak bir rakam iken, sağlık ve hastalık nedeniyle masaj alımı %70, turizm sektörü ise %20 gibi bir rakamdır. Avrupa’da masaj, doktor tarafından hastanın reçetesine yazılabilen ve sigorta tarafından karşılanan bir tedavi şeklidir. Bu nedenle masaj denilince akla cinsellik gelmesi çok yanlış bir kanıdır. Masaj terapisinin Etik Kurallar’a uygun gerçekleştirilmesi hem masaj yaptıran hem de masaj yapan için çok önemlidir.

Klasik Masaj Teknikleri (Manipulasyonları)

Sıvazlama (Öfloraj, Stroking)
Yüzeysel öfloraj
Derin öfloraj
Yoğurma (Petrisaj, Kneading)
Sıkma
Esnetme
Yuvarlama
Çimdikleme (Pincing)
Sıkıştırma (Wringing)
Yuvarlama (Rolling)
Vuruş (Darbeleme, Tapotman, Perküsyon, Percussion)
El Kenarı İle
El Sırtı İle
Avuç İçi İle
Yumruk İle
Hacking (devamlı ve tempolu vurma)
Clapping (alkışlar gibi vurma)
Slapping (hafifçe vurma)
Tapping (hafifçe tıklar gibi vurma)
Beating (tempolu ve döver gibi vurma)
Pouding (havanda döver gibi vurma)
Noktasal Baskı (Friksiyon)
Sabit Noktasal Baskı
Dairesel Noktasal Baskı
Titreşim (Vibrasyon)
Sallama, silkeleme (Shaking)
Masajın Yapılamayacağı Durumlar

Masajın kesinlikle doğru kişiler tarafından uygulanması gerekiyor. Yoksa uygulanan masaj dokulara zarar verebiliyor. Vücudun bir bölgesinde tam anlamıyla kaynamamış bir kırık varsa kırığın yeniden büyümesine neden olabiliyor, damar tıkanıklığı varsa pıhtı atma riskinin artmasına yol açabiliyor, kaslarda yırtılmalar ve zedelenmeler de oluşabiliyor. Yanlış uygulanan masaj hiçbir vücuda hiçbir yarar sağlamıyor.

Damar darlık ve tıkanıklıklarında, kanama eğilimi ve pıhtılaşma bozukluklarında, eklem zarı iltihaplanmalarında, deri enfeksiyon ve hastalıkları, kanser, akut enfeksiyon hastalıkları ve akut yaralanmalar masajın uygulanamayacağı durumlar. Ayrıca yemeğin hemen ardından masaj uygulatmak da zararlı. Devamı için tıklayınız…

Masaj Tarihi

Masaj, öncelikle insanın dokunulma ihtiyacını karşılamada etkin bir uygulama olarak binlerce yıldır süregelen bir etkinlik olarak varlığını sürdürmektedir. Çünkü insan teması hem kişiye güven duygusu aşılamada hem de pozitif elektrik aktarımı yoluyla kendini çok daha iyi hissetmesini sağlamada önemli bir unsurdur.

Masajın bilinen ilk uygulamalarının İ.Ö. 3000’li yıllarda Çin ve Hindistan’da yapıldığı bilinmektedir. Bu konuda bilinen ilk yazılı kaynaklar ise eski Yunan hekimleri tarafından ele alınmıştır. Eski Yunan’da “massein” sözcüğü yoğurma anlamına gelmekteydi. Bilindiği gibi masajın en belirgin manuplasyonu yoğurmadır. O dönemden günümüze masaj, günlük yaşamda rahatlama ve gevşeme amacı ile uygulanmış bir etkinliktir. Bununla birlikte masajın tedavi edici özelliğinden de yüzyıllardır faydalanılmaktadır.

Değişik amaçlarla Hint, Çin, Pers, Grek ve Mısırlılar masajı kullanmışlardır. Masajın kelime kökeni bu eski medeniyetlere dayanır. Hint dilinde “masser”, Arapçada “mess” , İbranicede “meshes”, Yunancada “massein” kelimeleri sıvazlama ve yoğurma anlamına gelir. Antik dönemde ege uygarlıklarında zeytinyağıyla karıştırılan güzel kokulu otlarla masaj yağları hazırlanırdı. Homeros ünlü İliada Odesa destanlarında kahramanların yıkandıktan sonra vücutlarını güzel kokulu yağlarla ovduklarını belirtmiştir. Eski Yunan’dan başlayarak, Roma İmparatorluğu döneminde de özellikle olimpiyat oyunları ve her türlü spor karşılaşmaları sırasında da masajdan yararlanılmıştır. O dönemde sporcular karşılaşmadan önce hazırlayıcı yağ ile ovulurdu.

Kültürümüzde daha çok hamam kültürü içinde keseleme, kol ve bacak germe, bazen de darbeleme şeklinde “masaj” yapılmıştır.

Günümüzde tüm dünyada tanınan masaj tekniklerinin hepsi doğu kökenli olmakla birlikte batı kültürü tarafından dünyaya sunulmuş, bilinir hale gelmesi son 50-60 yıl içinde yine batılılarca gerçekleştirilmiştir.

Günümüzde uygulanan klasik masaj (Rus-İsveç masajı) özellikle 19. yüzyıl başlarında şekillenmeye başlamıştır ve yüzyılın son döneminde özellikle Hoffa tarafından karakteristik masaj manuplasyonlarının tanımlamaları yapılmıştır. Öfleraj, Petrisaj, Friksiyon, Perküsyon ve Vibrasyon olarak sınıflandırılan temel masaj hareketleri günümüze dek geliştirilerek çeşitli yöntemler uygulanmıştır. Günümüzde uygulanan masaj tekniklerinin temelleri bu beş manuplasyon tekniğine dayandığından klasik masaj, diğer tüm masaj tekniklerinin temelini oluşturmaktadır.

Uzakdoğu kökenli masajlar ise batı tekniğinden çok beden-ruh-düşünce üçgenindeki uyumu korumaya yönelik daha çok spirituel nitelikleri ağır basan uygulamalar olarak binlerce yıl öncesinden günümüze ulaşmıştır. Özellikle kullanılan aromatik yağlar ile vücutta yaratılan dokunma etkisine ek olarak koku ile de etkime yaratma düşüncesi ağırlık kazanmaktadır.

Ülkemizde gerçek spa kültürü kaplıcalar ve türk hamamları ile büyük ölçüde oturmuş, kendine has nitelikleri bulunan ayrıcalıklı bir konuma sahiptir. Ancak ne yazık ki bu zengin kültür zamanla gözden düşmüş, spa anlayışı batıdan ithal edilerek tamamen farklı bir alana ilgi duyulmaya başlanmıştır. Oysa ki suyla gelen sağlık anlamına gelen SPA (sanus per aquam) türk hamam kültüründe zaten vardır, tek yapılması gereken biraz daha ilgilenilip ön plana çıkartılması ve günümüz beklentileri ile örtüştürülerek geliştirilmektir.

Jasleen Spa ve Güzellik Salonu Lüleburgaz Jasleen Spa ve Güzellik Salonu Lüleburgaz Jasleen Spa ve Güzellik Salonu Lüleburgaz Jasleen Spa ve Güzellik Salonu Lüleburgaz

Henüz video eklenmemiş.

41.407154, 27.352967

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ