Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

TRAKYA KARDEŞLER ÇATI – Tadilat Aktarma Tamir Onarım Yalıtım Oluk İzolasyon Şıngıl Sandviç Panel Çelik Çatı Trapez Panel Çatı Mantolama Lüleburgaz

ADRES
Gençlik Mahallesi Selyap Evleri 2. Ara Sk. No:19 A Lüleburgaz / KIRKLARELİ
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

TRAKYA KARDEŞLER ÇATI olarak; çatı aktarma, oluk izolasyon, şıngıl, sıfır çatı yapımı, çelik çatı, trapez, panel çatı, sandviç panel kategorilerinde hizmetlerimiz yükselen bir ivme ile devam etmektedir.  Siz isteyin, biz yapalım.

1) ÇATI AKTARMA
Çatı Aktarma Genelde Çatının Tamamıyla Elden Geçmesi Aynı Özelliklerde Çatı Ürünleri Kullanılarak Çatının Yenilenmesi İşidir.
Çatı Aktarma kelimesi genelde kiremit çatılar’da yapılan uygulamalar için kullanılır. Çünkü diğer kaplamalar için Çatı Aktarması demek yanlış bir kelime seçimi olur. Diğer uygulamalar için Çatı Kaplama Değişikliği denilebilir.
Çatı Aktarmasında yapılan işler çatı omuz mahyaların sökülmesi, Çatı Kiremitlerinin kaldırılması, Çatı Derelerinin sökülmesi, Çürük tahtaların sökülmesi olarak adlandırabiliriz.
Çatı Aktarma uygulamasında ise, Sökülen Derelerin kelepçelerinin 50cm aralıklarla çakılması, Derelerin iniş ek maşon köşe gibi yardımcı montaj malzemelerinin kullanılarak sabitlenmesi montajının yapılması. Kiremit altına çuvallı ziftli muşamba’nın 10cm binili olarak serilmesi yada isteğe bağlı olarak ta membran çatı örtüsünün aynı şekilde uygulanması. Çatı Kiremitlerin dizimi ilk sıra ve dört sırada bir galvaniz tel ile telleyerek çivilenmesi veya kiremit özelliğine göre direkt olarak çivi ile sabitlenmesi. Çatı Kiremitlerinin dizimi sonrasında eksik kalan kiremitlerin yenisi ile tamamlanması. Çatı Omuz Mahyalarının dizimi yine eksik kalacak olan mahyaların yeni mahyalar ile tamamlanması. Çatı Mahyalarının kum çimento kullanılarak sıvanması. Çatı bacalarının izolasyonu, Çatı çıkış kapağı ve güvercinlik (kuşluk) ların izolasyon yalıtımının sağlanması, Çatı Aktarma uygulamasının sonlanması bu işler ile sonlanır.

2) ÇATI TAMİRİ
Çatılar yapıların en üst elemanlarıdır. Binayı yağış ve diğer atmosfer etkilerinden (sıcak, soğuk, rüzgar) korur. Çatılar taşıyıcı kısım ve çatı kaplaması olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Çatı tamiri işlemlerinde taşıyıcı sistem ve kaplama kısımları ayrı ayrı değerlendirilmeli eskimiş yıpranmış elemanlar yenisi ile değiştirilmelidir. Taşıyıcı kısım, malzemeye (ahşap, çelik, betonarme) çatı eğimi, kaplama malzemelerinin cinsine, ağırlığına ve yüke bağlıdır.
Çatılardan ısı geçişi toplam kayıp içerisinde %25’ i bulmaktadır. Bu oran ısıtma ve soğutma giderlerini gereksiz arttırdığı gibi hem biyolojik konforu olumsuz etkilemekte, hem de ısıtma ve soğutmada dolaylı ve dolaysız olarak atmosfer, fosil yakıt atıkları ile kirletilmektedir. Binalar için son derece önemli olan çatıların bakım ve tamiri için gereken hassasiyet gösterildiği takdirde, çatı sistemlerinden maksimum verim alınabilmektedir.
Çatı tadilatı yapılmadan önce baca dipleri, baca sıvaları, çatı iskeleti, su dereleri vb. tüm çatı elemanları uzman bir ekip tarafından en ufak ayrıntılara kadar dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Çok fazla hasar almış, tadilat yapılsa bile verim alınamayacak durumda olan çatıları onarmak yerine, doğru detaylar ile yeni bir çatı yapılması daha sağlıklı olacaktır.
Kiremit Çatı Kaplamalarının Tadilatı: Kiremitlerin döşenebilmesi için çatıda merteklerin üzerine kiremit altı tahtası çakılması ve bu tahta kaplamaların üzerine de nitelikli bir su geçirmez bitümlü membran örtü serilmesi gerekir. Bu örtü kiremitlerden sızabilecek suyun aşağıya geçmesini engellemek için kullanılır. Çatı kiremitleri tek tek kontrol edilmeli kırılan kiremitler yenisi ile değiştirilmelidir. Bakım ve kontrol aşamasında kiremitlere zarar vermeyecek şekilde üzerinde gezilmesine dikkat edilmelidir.
Baca Diplerinin Tadilatı: Baca dipleri çeşitli su geçirmez yalıtım malzemeleri ile su sızmalarına karşı korunmaktadır. Yalıtım malzemeleri hava şartlarının etkileriyle zamanla yıpranabilir, belirli dönemlerde baca dipleri kontrol edilerek yalıtım kabiliyetini kaybetmiş ya da kaybetmek üzere olan malzemelerin yenisi ile değiştirilmesi gerekir.
Çatı İskeleti Tadilatı: Taşıyıcı sistemi tahta olan çatılarda dış etkenler nedeni ile zamanla çürüme, kırılma, esneme vb. hasarlar alabilir ve çatı sistemi kendisinden beklenen görevi tam olarak yerine getiremez, bu tip hasarlar çatı çökmelerine bile sebebiyet verebilir, hasarlı çatı iskeleti elemanlarının mutlaka yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir.
Su Yalıtım Örtüsü: Yırtılma delinme veya yıpranmaya maruz kalan su yalıtım örtüleri çatı yalıtım malzemeleri standardına uygun yeni malzemeler ile değiştirilmelidir.
Su Dereleri: Dereler su yalıtım membranı veya sürme esaslı çatı yalıtımı malzemeleri ile kaplanır. Dereler gözden geçirilmesi yırtılan veya kalköış membranlar yenisi ile değiştirilmelidir.

Çatı Onarımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
Çatı bakım onarım uygulamalarında kullanılan malzemeler CE belgeli, eğer yoksa TSE belgeli olmalıdır.
Çatı yapımı yada yenilemesi işlerinde kullanılacak yalıtım ya da kaplama malzemeleri, proje veya detaya göre kullanılmalı eğer detay yok ise malzeme üreticilerinin teknik kılavuz ve broşürlerde tavsiye ettiği şekilde uygulanmalıdır.
Çatı yapımı uygulamasında çalışan personel kişisel koruyucu donanımlarını kullanmal, malzeme ve yangın güvenliği sağlanmalıdır. Uygulamada şaloma kullanılacaksa çalışma bölgesinde mutlaka yangın tüpü bulundurulmalıdır.

3) OLUK İZOLASYONU
Çatıya gelen yağmur olukları sularının saçakların kenarlarındaki oluk sistemleriyle toplandığı çatı sistemlerine gizli dere izolasyonu uygulanır. Yapımından sonra geçen zaman içerisinde ısıl farklılıklardan dolayı olan genleşme, güneşin ve kışın kılcal çatlakların suyla dolarak donma esnasındaki genleşmelerden kaynaklanan su kaçaklarının yapıya zarar vermesinin önlenmesi gerekir. Çatı oluklarının durumunun ve mevcut uygulamanın değerlendirilmesinden sonra, oluk içlerinin gizli dere su izolasyonları yine uygun malzemeler ve uygulama metodları ile yenilenmesi gereklidir.
Gizli dere kaplama için yapılan malzeme seçimi poesaslı sürme , serpme solüsyonlar kullanılabileceği gibi, yağmur dereleri deforme duruma gelmişse değişimi yapılır. farklı kimyasal çrşitlrtiyle veya membranlar kullanılarak da uygulanabilir.
Eski ve bakım gerektiren gizli dere tamiri sırasında bütün yağmur giderleri çıkışları da ayrıca kontrol edilmelidir.
Giderlerdeki yağmur oluklarında olan tıkanıklar su kaçakları temizlenerek açılmalıdır.
En fazla rastlanan sorunlar gizli dere yalıtımı kaynaklı çıkan problemler olduğundan malzeme seçimine özen gösterilmelidir.

4) ŞINGIL İŞLERİ
Günümüzde en çok tercih edilen çatı kaplama malzemeleri arasında yer alan şıngıl (shingle), eğimli çatılarda çatı kaplama amacıyla kullanılan su izolasyon malzemesine deniyor.

Şıngıl çatı nedir?
Şıngıl çatının yapımı için; İlk olarak çatı konstrüksiyonu hazırlanıyor. Hazırlanan çatı konstrüksiyonu üzerine alt yapı hazırlığı olarak OSB levha ile kaplanıyor.

OSB levha üzerine su yalıtımı sağlamak amacıyla membran, şalomu ile eritilerek kaplama yapılıyor. Hazırlanan membran üzerine şıngıl çatı örtüsü uygulanıyor.

Uygulama esnasında çatının eğimine göre galvenizli şıngıl çivisi kullanılıyor. Eğimin yüzde 30’nun altında olması durumunda çivi yerine yapıştırma sistemi tercih edilebiliyor.

Şıngıl nasıl döşenir?
Esnek bir çatı kaplama malzemesi olan şıngılın bir paketinde yaklaşık 3 metrekareyi kaplayacak malzeme bulunuyor. Şıngıl kaplanacak çatıya önce metal veya ahşaptan sağlam bir iskelet oluşturuluyor.

Bu iskelet çatıda herhangi bir tamir yapılma olasılığına karşı bir insanı taşıyabilecek sağlamlıkta olması gerekiyor. 4×4, 5 ×5 veya 10 ×10 kalastan oluşturulabiliyor. OSB üzerine veya şıngıl altı örtüsü üzerine uç olan taraftan başlanarak şıngıl döşeniyor. Uç kısımları biraz dışarıda, boşluğa gelecek şekilde döşenebiliyor. Her şıngılın bir öncekinin üzerine binecek şekilde yerleştirilmesi gerekiyor.

Şıngıl, şıngıl çivisi ile çakılarak ya da izli yerinden pürmüzle ısıtılarak döşenebiliyor. Şıngıl yapraklarının uç kısmının sabitlenmesi için de bitüm mastik kullanılabiliyor.

5) KABA İNŞAAT SÜRECİ
Kaba inşaat, kısa tanımı ile binanın yüzde kırkının bitmesi demektir. İnşaat yapılabilmesi için gerekli prosedürlerin ardından, harita mühendisinin belirlediği noktalardan temel kazısı yapılır. Bu temel kazısının derinliği yapılacak binanın kat adetine değişkenlik göstermektedir. Açılan temele dolgu malzeme doldurulması ve grobeton dökümü ile temelin oturacağı alan düzlenmiş olur.
Bu noktadan sonra temel için gerekli demir bağlantıları döşenir. Elektrik, temiz ve pis su için gider tesisatlarının döşenmesinin ardından temele beton dökümü yapılır. Her katta, demir bağlantıları tesisat boruları, kolon ve kirişlerin kalıplarının oluşturulmasının ardından katlar için uygun görülen sınıfta beton dökümü yapılır. Betonun kuruma süresi hava koşullarına göre değiştiğinden optimum hava koşullarında dökülmesi tercih edilmesi gereken başlıca unsurdur. Beton dökümü sırasında pompanın el yordamıyla bütün alanı gezdirilmesi ve her yere eşit dökümün yapılması önemlidir.

Malzemeler:
Hafriyat
Grobeton
Demir Detayı
Korozyon
Montolama
Temel İzolasyonu
Temel Drenajı
Temek Elektrik Topraklaması
Duvar İşleri; Gazbeton duvar veya tuğla duvar örülmesi

Yapım Maksatına Göre İnşaat Sınıfları
Konaklama yapıları (otel vb.)
Sağlık Yapıları (hastane vb.)
Dini yapılar (Cami vb.)
Ticaret yapıları (iş merkesi vb.)
Sosyal yapılar (tiyato, sinema vb.)
Ulaştırma yapıları (yol, köprü vb.)
Su yapıları (baraj vb.)
Spor yapıları (stadyum vb.)
Eğitim yapıları (okul vb.)
Anıtlar
Konutlar (ev, apartman vb.)
Endüstri yapıları (fabrika vb.)

6) DIŞ CEPHE MANTOLAMA
Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.
Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.
Mantolamanın Avantajları
Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler. Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 dereceye kadar çıkabilmektedir.

Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
Yoğuşma riski en aza indirilir.
Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.

Mantolama Nerelere Yapılır
Binaların dış duvarlarına, çatılarına, toprak temaslı mahallere, katları ayıran döşemelere, depo garaj gibi ısıtılmayan bölümlere bakan kısımlara ve soğuk hava depolarına mantolama uygulaması yapılabilir.

Mantolama Ne Kadar Sürede Yapılır
Mantolama uygulaması orta büyüklükteki bir bina için ortalama 1-4 hafta arasında sürmektedir. Hava koşulları, binanın büyüklüğü, uygulamada çalışacak personel sayısı bu süreyi olumlu ya da olumsuz etkileyebilmektedir. Kuvvetli rüzgar, sis ya da yağmurlu hava koşullarında mantolama uygulaması yapılmamalıdır.En ideal zaman, uygulama yapılacak dış yüzeyin ve ortam sıcaklığının en az +5 derece olduğu dönemdir.

Mantolama Sistemleri Nasıl Korunur
Eski binalarda mantolama tatbikatları öncesinde klimaların, antenlerin, tabelaların, çamaşır demirlerinin tümünün sökülmesi gerekmektedir. Sistemin ana prensibi hiçbir aralık kalmadan cephenin tamamının ısı yalıtım levhaları ile kapanması olduğu için söz konusu unsurların mantolama sonrası cepheye monte edilmemesi çok daha sağlıklı bir karar olacaktır. Yine eski binalarda daire doğramalarının değiştirilmesi düşünülüyorsa mantolama öncesi bu değişikliğinde yapılması da sistemin zarar görmemesi adına önemli katkı sağlayacaktır.
Bazı binalarda zemin katlar araç otoparkına cephelidir. Bu tip durumlarda cephe duvarının önüne çiçeklik, çit veya araçlar için lastik bar demirlerinin konması istenmeyen kaza risklerini ortadan kaldıracaktır.
Bina yönetimlerinin mantolama sonrası kat malikleriyle beraber ortak karar alarak ilerleyen dönemlerde de dış cephe ısı yalıtım sistemlerine özel yönetim tedbirleri alınması herkesin ortak çıkarına olacaktır. Tüm bu tedbirlere rağmen onarım isteyen bir durum söz konusu olduğunda binanızın uygulamalarını yapan firmayla görüşüp yardım talep etmeniz doğru bir seçim olacaktır.
Yapınızın ömrü ve sizin yaşam alanınızın sağlığı açısından günümüz yapı sektörünün en geçerli çözümü olan dış mantolamanın avantajlarından sonuna kadar faydalanmanız yine sizin elinizdedir.

Enerji Kimlik Belgesi
Binaların iç ortamları ile dış ortamlarını birbirinden ayıran ve bina zarfı olarak da bilinen dış duvarlar, pencereler, kapılar, tavan, çatı ve diğer döşemelerden oluşan yapı elemanları dış etkenlerden korunmalıdır.
Binalarda ısı kaybeden yüzeyler doğru yalıtılmazsa ısı kaybı ve buna bağlı olarak da enerji maliyetleri artmaktadır. Özellikle müteahhitler ve kullanıcılar ısı kayıplarını göz ardı ederek konutların sadece dış özelliğine önem vermekte, konutların yapım aşamasında uygun olmayan yapı malzemeleri seçimi ve yapılmayan çok basit uygulamalar ile binanın kullanım ömrü süresince bina sahiplerinin bütçelerine hem de daha fazla yakıt tüketerek çevreye ve ülke ekonomisine zarar vermektedir.
Bu olumsuzlukları engellemek amacıyla 2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’ne göre yeni konutlar ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirilmiş şekilde projelendirilmek zorunda olup eski binaların da 2020 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.
Enerji kimlik belgesi temininin en önemli adımı da konutların ısı izolasyonu uygulamasının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Binalarda ısı yalıtım kalınlığının optimum şekilde seçilmesi, ısıl konforun sağlanmasında ve bina enerji sınıfınını belirlenmesinde en önemli etkenlerden biridir.

7) SANDVİÇ PANEL
Sandviç paneller, iki metal arası poliüretan veya taşyünü iç dolgu malzemesinden oluşan kompozit malzemelerdir.
Yapıların çatı, cephe, iç bölme veya soğuk hava depolarında kaplama malzemesi olarak kullanılan sandviç paneller; hızlı montaj imkanı, yüksek yalıtım özelliklerine ek olarak yüksek taşıma kapasitesi ile de mimari tercihlerde ön plana çıkmaktadır.

Sandviç panel taşıma kapasitesi, panelin iç dolgu malzemesinin yoğunluğu, panel kalınlığı, metal yüzeylerin formu ve metal kalınlıklarına bağlıdır. Metallerin ve iç dolgu malzemesinin kalınlığı, kullanılacağı alan ve üzerine gelecek yük miktarına uygun olarak belirlenmektedir. İç dolgu malzeme kalınlığının tespitinde kullanacağı bölgenin iklim koşulları da dikkate alınmaktadır. Sandviç paneller, sıva ve boyaya gerek kalmaksızın, su ve ısı yalıtımı sağlayarak, yapılarda estetik dış kabuk oluşturmaktadır. Sandviç panellerin metal katmanlarında alüminyum veya boyalı galvaniz sac kullanılmaktadır. Renk seçenekleri RAL Kataloğundan, müşteri isteğine göre belirlenebilmektedir.

Sandviç Panellerin Üstün Özellikleri
Çatı ve Cephe panellerinin alüminyum veya galvaniz yüzeyleri 5-7 mikron epoxy astar üzeri 23-25 mikron coil coating sistem polyester boyalıdır. Kullanılan A-3005 alışımlı alüminyum mukavemeti, tuzlu suya ve dış ortam koşullarına dayanımı en yüksek seviyede olup, 180 derece bümümde dahi çatlama göstermez. Kullanılan galvanizin, 275 gr/m² çinko kaplaması ile paslanma ve oksitlenmeye karşı dayanımı en yüksek seviyededir. Poliüretanın yoğunluğu 40kg/m³ yanmazlık sınıfı B2 (DIN 4102-B) ısı iletkenlik katsayısı λ=0,022W/mK (DIN 4108- 4)’dir. Panel birleşim yerlerindeki B2 sınıfı yanmazlığa sahip izalasyon bandı, poliüretan ile birlikte girdiği reaksiyon sonucu panele yapışarak, soğuk havada oluşabilecek kondansasyonu ve dış ortama hava sızmasını engeller.

8) SAÇ ÇATI KAPLAMA
Sac çatı kaplama, işlemleri en çok tercih edilmesinin sebepleri ise istenilen ebatlarda sac malzemesi ve gramına göre sac kesimi ve istenilen modelde trapez sac uygulaması yapılmaktadır. Sac çatı kaplama, işlemleri olarak bizlerde müşterilerimize trapez sac liste fiyatları , olarak vermekteyiz. Montajı vidası hepsi içinde bir çatı teklifi fiyatları verilmektedir.
Trapez sac montajı en çok tercihi 0,3 mm gram olarak ise sizin istediğiniz şekilde gram ya da kilosu konusunda fiyat listesi çıkartmaktayız. Trapez Çatı Sacı , trapez sac kaplama fiyatları, konusunda en düzgün en uygun çatı fiyatları vermekteyiz. Trapez sac kaplama sayesinde fabrika çatılarda problem çıkmadan en kısa sürede çatı üzerini kapatmaktayız. Profil demir üzerine monte edilen istenilirse ahşap çatı üzerine de monte edilmektedir. Boyalı trapez sac fiyatları, konusunda bizimle irtibata geçin sizlere en uygun trapez sac fiyatları verelim trapez sac işçilik fiyatları ve maliyeti uygun olması için bizi arayın. Çatı yapımı ve çatı uygulamaları uzmanı çalıştığımız firmalar ile siz değerli müşterilerimize yardımcı olmaktayız . sizlere hizmetler vermeye devam etmektedir İstanbul genelinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

9) ÇELİK KONSTRÜKSİYON
Tüm taşıyıcı sistemlerin çelikten üretildiği, özellikle deprem tehtidi taşıyan coğrafi bölgelerde tercih edilen, çoğunlukla elik konstrüksiyon fabrika binaları, çelik konstrüksiyon hangar, çelik konstrüksiyon spor tesisleri, çelik konstrüksiyon depo ve çelik konstrüksiyon atölyelerde kullanılan, geniş açıklıklara ve yüksekliğe sahip çelik yapı sistemidir.
Ülkemizdeki kentleşmenin büyük çoğunluğu 1. ve 2. derecede deprem bölgesinde yoğunlaşmıştır. Buna oranla çelik konstrüksiyon yapı sistemlerine olan tercih geçmişte oldukça azdı. Çelik yapılar diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere , statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahiptir. Çelik konstrüksiyon, hızlı, güvenli ve ekonomik olması ve belirli standartlara sahip olması nedeniyle hızla yaygınlaşan çelik yapı sistemidir.

Henüz resim eklenmemiş.

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ