Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

Uzman Psikolog Merve Gabralı – Lüleburgaz Psikoloji ve Psikoterapi Merkezi

ADRES
İstanbul Caddesi Lüleburgaz / KIRKLARELİ
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Merve MUSLUOĞLU GABRALI, Lüleburgaz Yabancı Dil Ağırlıklı lise eğitiminin ardından 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji(İngilizce) bölümünden ‘Onur Derecesi’ ile mezun oldu.

Beykent Üniversitesi Klinik Psikoloji(tezli- Bir Lise Örnekleminde Bağlanma Stilleri ve İnternet Bağımlılığı ve Sanal Oyun Bağımlılığı Arasındaki İlişki ) yüksek lisans programından uzmanlık eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Lisans ve yüksek lisans eğitimleri boyunca; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, ÇAPA Nöroloji Kliniği, rehabilitasyon merkezi ve anaokulunda staj deneyimini tamamlamıştır. Devamı için “hakkımda” bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Gabralı; Irmak Rehabilitasyon, Gençer Anaokulu, Helen Doron Anaokulu gibi kurumlarda okul psikoloğu olarak çalıştıktan sonra Aralık 2015-2021 yılları arasında Özel Derman/Balkan Hastanesi’nde klinik psikolog olarak çalışmalarını yürütmüş, 2021 Mayıs ayından itibaren kurucusu olduğu danışmanlık merkezinde çocuk-ergen-yetişkin ve ailelere hizmet vermektedir. 2020 yılında Avrupa Akredite(Onaylı) EDMR Terapisti olmaya hak kazanmış, süpervizyon eğitimlerine devam etmektedir. Psikoterapi çalışmalarında ağırlıklı olarak Deneyimsel Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR, Somatik Deneyimleme yaklaşımlarını benimsemiştir.

Türk Psikologlar Derneği, EMDR Derneği, UCİM-Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği üyesidir. Kırklareli Türk Psikologlar Derneği İl Temsilcisidir. EMDR Travma İyileştirme Grubu’nun gönüllü çalışmalarında Çorlu Tren Kazası, Covid Dönemi ve Karadeniz Sel Felaketi’nde psikolojik destek vermiştir.

KATILDIĞI EĞİTİMLER & SEMİNERLER
·İntihar ve Risk Değerlendirme-Türk Psikologlar Derneği, Şubat 2019
·Travma ve Psikososyal Destek-Türk Psikologlar Derneği, Nisan 2019
·EMDR I. Düzey Eğitimi – Davranış Bilimleri Enstitüsü.
·EMDR II. Düzey Eğitimi – Davranış Bilimleri Enstitüsü
·EMDR HAP Eğitimi – Davranış Bilimleri Enstitüsü.
·Çocuk ve Ergenlerle EMDR I. Düzey Eğitimi – Fide Danışmanlık
.Çocuk ve Ergenlerle EMDR II.Düzey Eğitimi-Fide Danışmanlık. (Süpervizyonlar devam etmektedir)

·EMDR ve Hikaye Tekniği Eğitimi – Prof. Dr. Ümran KORKMAZLAR, Şubat 2021
·Çocuk EMDR Terapisinin Triatlonu-Çocuklar ve Ebeveynleri EMDR Terapisi için Hazırlamak-Pınar FİDANCI, Kasım 2021

·EMDR ile Yetişkinlerde Bağlanma Sorunları Üzerine Çalışmak – Asena YURTSEVER & Ayşe BOMBACI, Ocak 2019
·EMDR Terapisinde Farkındalık Uygulamaları(MINDFULNESS based EMDR)-Dr. Alxandra DENT,Eylül 2019
·4.EMDR SEMPOZYUMU,Nisan 2018
·ÇOCUK Olgularla EMDR ÇALIŞTAYI
·EMDR’de Yas Eğitimi-Roger SOLOMON, Mayıs 2020
.Ego Durumları- Robin SHAPIRO,Şubat 2021
·Çocuklar Neden Yaramazlık Yapar, Aletha SOLTER, Ekim 2019
.Bütün Beyinli Çocuk-Çocuğun Beynini Geliştirecek 12 Strateji, Daniel J.Siegel, Nisan 2021
.Oyuncu Ebeveynlik,Lawrence COHEN, Aralık 2020
·Bebekler Neden Ağlar, Aletha SOLTER, Ekim 2019
·Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitimi I – Nilüfer DEVECİGİL.
·Deneyimsel Oyun Terapisi Eğitimi II – Dr. Byron NORTON.(süpervizyonlar devam etmektedir.)
.Deneyimsel Oyun Terapisinde Travmanın Somatik Belirtileri Webinarı, Byron NORTON,Ocak 2020
.Somatik Deneyimleme Giriş Semineri-Boğaziçi Üniversitesi, Mart 2021
·Stratejik Çift ve Aile Terapisi-Emre KONUK
·Aile ve Evlilik Terapisi-Hürol FIŞILOĞLU, İlişki Pusulası
·Bilişsel Davranışçı Terapi- Bilgelik Enstitüsü.
·Nöropsikolojik Değerlendirme Test Eğitimi – Türk Psikologlar Derneği.
·Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği 4 (WÇZÖ-IV 4) – Türk Psikologlar Derneği.
·Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği 3 (WISC-R) – Türk Psikologlar Derneği, Kasım 2013
·Moxo Dikkat Testi – Moxo Türkiye.
· Moxo 2.Uygulayıcı Çalıştayı- Ocak 2018
·Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi (AGTE, Peabody Resim Kelime Tanıma Testi, Resim Çizme Testleri, Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, ·Beier Cümle Tamamlama Testi, Duygu Durumu Ölçekleri) – Türk Psikologlar Derneği.
·Denver II Gelişimsel Tarama Testi – Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği.
·Depresyon Atölye Çalışması, Panik Atak ve Anksiyete Dostları Derneği, Şubat 2010
·NAADAC(The Association For Addiction Profesionals)-Madde Bağımlılığı Danışmanlığı Eğitimi,150 Saat-·Kıbrıs Ruh Sağlığı Enstitüsü, Nisan 2012
·Eşit Erişim için Psikoloji Projesi- Türk Psikologlar Derneği, Ekim 2016,
·6.Otizmde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu, Mayıs 2014
·MMPI uygulayıcı Eğitimi –İstanbul Psikoloji Enstitüsü, 0cak 2016
·1.Ruh Sağlığı Sempozyumu-Koruyucu Ruh Sağlığı, Kıbrıs
·3.Ruh Sağlığı Sempozyumu-İlişkiler –Aralık 2011,Kıbrıs
·4.Ruh Sağlığı Sempozyumu-Kayıplar ve Yas –Aralık 2012,Kıbrıs
·2.Kıbrıs Psikodrama Sempozyumu-Mart 2012

KONGRELER
1- İmdat Derneği’nin 2.Şiddeti Anlamak Kongresi’nde ‘Gizli Kalmış Suçluluk, Fail ve Mağdurun Aynı Kişi Olması Vaka Sunumu Bildirisi’ kabul edilmiştir. Covid sürecinden dolayı Ekim 2020 tarihine ertelenmiştir.
2- İmdat Derneği’nin 2.Şiddeti Anlamak Kongresi’nde Cinsel İstismar Vakalarında Dolaylı Mağdur; Mağdur Yakınları ile ilgili Vaka Sunumu’ Poster Bildirisi kabul edilmiştir. Covid sürecinden dolayı Ekim 2020 tarihine ertelenmiştir.
3- İmdat Derneği’nin 2.Şiddeti Anlamak Kongresi’nde ‘Cinsel İstismar Mağduru Çocuğun Özellikleri- İhbar ve Yargı Süreci’ Poster Bildirisi olarak kabul edilmiştir. Covid sürecinden dolayı Ekim 2020 tarihine ertelenmiştir.
4- EMDR Mayıs 2021 E-Kongre’de –Çorlu Tren Kazası’na dair poster bildiri sunumu.




Psikoloji ve insanlar!

Kişiler bir psikologla görüşürsem ne olacak, nasıl karşılanırım, beni mi sorumlu tutacak, öğüt mü verecek, bana aynı şeyleri söyleyecek şeklinde endişeler taşımaktadır ve psikologa gitmekten çekinmektedir. Bu nedenle Psikolog neler yapmaz – neler yapar hakkındaki bazı detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Psikolojide her bireye kendine özel, tek ve biricik kabul edilerek yaklaşılır dolayısıyla Psikolog karşısındaki kişinin bakış açısından onun yaşamına bakarak yardımcı olmaya çalışır. Empati kurar, onun ayakkabılarını giyer, o olur…

Genel yargıların aksine Psikolog; eğitmen, yargıç, kural koyucu, ahlakçı değildir.

Öğretmez, yargılamaz, etiketlemez, eleştirmez, sorgulamaz, kınamaz, tanı koymaz.

Psikolog, danışma sırasında kültürel, sosyal, normlar veya dini ölçütleri kullanmadan ön yargısız ve sorgusuzdur.

Akıl vermesini, sorularınızı cevaplamasını bekleyemezsiniz ondan çünkü sizin kendinize yetecek aklınız vardır ve cevaplar sizde saklıdır. Ancak bazen birçok zihinsel karışıklık, kaygılar, değer yargılarıyla dolu bilinç kütüphanenizde uygun cevaba ulaşamazsınız. Burada Psikologun görevi, sizin kendi çözümünüzü bulmanıza yardımcı olmaktır.

Psikolog bir çeşit aynadır, o aynadaki yansımaları anlamanıza destek olurken, içinizde kullanmadığınız güçlerinizin ve yeteneklerinizin farkına varmanızı sağlar.

Kültürümüzde genel olarak kişiler sıkıntılarını veya çözemedikleri durumları, aile veya arkadaşlarıyla paylaşır, içini boşaltmak olarak nitelenen bu durumdan kısa süreli bir rahatlık duyduklarını söylerler.

Ne var ki bu durum geçicidir ve çözüm getirmez. Öncelikle karşınızdaki kişiler sizi yakından tanıdıkları ve sevdikleri için tarafsız olamazlar. Diğer yanda onların da belli değer yargıları, kuşkuları, kaygıları olduğundan size içtenlikle yardım etmeye çalışsalar da tarafsız bakamadıklarından önerileri akıl verme ve yönlendirme şeklinde olur .

Oysa ki sizin sorunlarınızla baş etmeniz için bunlara gereksinimiz yoktur. Anlaşılmak, içinizdeki (bilincinizdeki) yolunda gitmeyen süreçleri çözümlemek istiyorsunuzdur.

Psikolog size her zaman koşulsuz ve sorgusuz yaklaşan, size değer veren, sizin yanınızda olan kişidir. Bu nedenle her bireyin yaşamda bir danışma süreci keyfini yaşamasından yanayım.

Düşünün ki siz çok büyük bir geminin kaptanısınız ve İstanbul Boğazından geçmeniz gerekiyor.

Okyanusları aşmışsınız, böylesine büyük bir gemiyi kullandığınıza göre çok da başarılı bir kaptansınız.

Ancak doğal olarak İstanbul Boğazının akıntıları ve diğer özelliklerini bilmediğiniz için bir kılavuz gemi size eşlik edecek.

İşte o kılavuz gemi Psikolog ‘tur, sizse dev bir geminin kaptanı.

Her şey sizin elinizdedir.




Psikolog Nedir / Kimdir?

Psikolog, esasen bir temel bilim olan psikoloji alanında (üniversitelerin psikoloji bölümlerinde) öğrenim gören ve bu öğrenim sonucunda da psikolog ünvanını alan kişidir.
Lisans öğrenimini bitiren bir psikolog temel bir yetkinliğe sahip olabilir. Ancak sonrası için, yani endüstri psikolojisi, spor psikolojisi, danışmanlık psikoloji, klinik psikoloji, sağlık psikolojisi gibi psikolojinin alt alanlarında çalışabilmesi için belirli bir yeterliliğe daha ihtiyacı vardır psikoloğumuzun. Ancak bu yeterliliğe sahip olursa (ilgili eğitimleri alırsa), söz konusu hizmetleri sunabilir doğal olarak.

Burada önemli olan, sizin neye ihtiyaç duyduğunuz ve muhatap olduğunuz psikoloğun (ya da diğer uzmanın) hangi yeterliliğe sahip olduğudur.
Her psikolog, ihtiyacınız olan psikolojik desteği size sunamayabilir. Mesela, depresyon konusunda eğitim almayan birisi size depresyon için psikoterapi desteği, çift terapisi konusunda yetkinliği olmayan birisi de size çift terapisi sunamaz. Bu söylediklerim diğer uzmanlıklar için de geçerlidir.

Yine önemli olan, muhatap olduğunuz uzmanın lisans mezuniyetinden ziyade (tabii ki o da son derece önemlidir), sahip olduğu yeterlilik ve sertifikasyondur. Mesela bir sosyoloji mezunu da yeterli donanıma sahipse aile danışmanlığı hizmeti sunabiliyor.

Yardım alacağınız psikolog ya da diğer psikolojik yardım uzmanıyla ilgili araştırma yapmanız gerekebilir psikolog hakkında yazılanlar ve onun yazdıkları sizin için ipucu olabilir.

Uzmanla ve psikolojik yardım süreciyle ilgili kafanızdaki soru işaretlerini giderin. Unutmayın ki psikoterapi ya da psikolojik danışmanlık süreci hayatınızla ilgili çok önemli bir süreçtir.

Psikolog Ücretleri Meselesi

Psikolog ücretleri, hizmetin sunulduğu şehir ve semte göre değişiklik gösterebilmektedir.

• Psikolog ücretleri belirli bir standarda göre belirlenememektedir. Dolayısıyla pek çok faktör psikolog ücretlerinde belirleyici olmaktadır. Şehir ve semt de bu faktörler arasında ilk sıralarda yer almaktadır..

• Psikolog ücretleri ile ilgili önemli bir nokta da, nasıl bir yardım alacağınızdır. Söz gelimi, aile terapisi ile bireysel terapi için, ya da psikolojik testler için belirlenen psikolog ücretleri farklı olabilmektedir. Bu genel bir kural olmasa da bazı uzman ve kurumların belirlediği bir politikadır.

Bu yüzden, psikolojik yardım almak için görüşme yaptığınızda, talebinizin tam olarak ne ile ilgili olduğunu ifade etmeniz önemlidir.

Henüz resim eklenmemiş.

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ