Trakya’dan 15 Milyon Liralık Bütçe: Girişimci Hibeyle Coşacak
Kapsadığı iller: TR21 Bölgesi (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli)
Konu: 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları
Yetkili: Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin
Büyük bütçeli program
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarını ilan etti. Programlar hakkında bilgi veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ajansın mali destek programlarının yanı sıra Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programı aracılığıyla da bölgeye kaynak aktaracağını söyledi. Şahin, “Bu yıl mali destek programlarıyla birlikte bölgemizden gelen projelere ayırdığımız bütçe yaklaşık 15 milyon TL. Bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
710 bin liralık kaynak
Sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesine ve sosyo-ekonomik gelişme önündeki dar boğazların giderilmesine yönelik tedbirleri ve planlama/araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 8 Ağustos 2016 tarihinde ilan edilen Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında, 710 Bin TL’lik kaynak Trakya’ya aktarılacak. Program, bölgenin üretim ve lojistik altyapısının geliştirilmesine yönelik projelerin fizibilitelerinin veya uygulama projelerinin; bölgenin kültür ve turizm altyapısını geliştirmeye yönelik restorasyon, röleve, restitüsyon projeleri ile fizibilite veya planların ve kent kimliği ve tasarımı yanında yaşam kalitesi ve konforunu arttırmaya yönelik araştırmaların yapılması ve ilgili projelerin fizibilitelerinin hazırlanmasını amaçlıyor.
Sanayici ve araştırmacıya açık
Mahalli idareler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoparklar, OSB’ler, küçük sanayi siteleri, birlikler ve kooperatifler ile sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde proje başına 25 bin-90 bin TL karşılıksız hibe desteği sağlanıyor. Doğrudan Faaliyet Desteği programına ilişkin detaylı bilgiler ajansın resmi internet sitesinde yayınlanan başvuru rehberlerinde de bulunuyor.
Son günü beklemeyin
25 Kasım 2016 Cuma günü saat 18.00’e kadar sürecek olan 2016 Yılı DFD Programı başvuruları, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden kabul ediliyor. Başvuruların sistemden alınan çıktılarının elden veya posta yolu ile 02 Aralık Cuma günü saat 18.00’e kadar ajansa teslim edilmesi gerekiyor. DFD kapsamında aynı başvuru sahibi aynı yıl içinde en fazla üç proje sunabiliyor ve en fazla bir projesi için destek alabiliyor. Ajans, başarılı faaliyetlere sağlanacak mali desteğin program bütçesine ulaşması halinde son başvuru tarihini beklemeksizin başvuru kabulünü sona erdirebiliyor. Bu nedenle başvuru sahiplerinin başvurularını iletmek için son başvuru tarihini beklememeleri tavsiye ediliyor.
Proje başına 15 bin TL
Trakya Kalkınma Ajansı, Teknik Destek Programı’nı başlattı. Ajans bu program vasıtasıyla paydaşlarına 340 bin TL mali destek sağlayacak. Program ile yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında karşılaştıkları sıkıntıların çözümü için eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine destek verilecek. Bu doğrultuda 340 bin TL kaynak ayıran ajans, üç dönem halinde yılsonuna dek açık olacak program ile proje başına 15 bin TL’ye kadar destek verecek. En fazla bir ay içerisinde hayata geçirilme şartıyla teknik destekten yararlanacakların aynı yıl içerisinde alabilecekleri teknik destek sayısının ikiyi geçemeyeceği belirtilirken; teknik destek için son başvuru tarihi 30 Aralık 2016 Cuma saat 18.00 olarak belirlendi.