Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

Lüleburgaz Doğuma Hazırlık Kursu (Eğitim)

TELEFON
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Lüleburgaz’da, doğuma hazırlık eğitimlerimiz başlamıştır.

Doğum (doğurmak) kadınların binlerce yıldır içgüdüsel olarak yaptıkları bir kas eylemidir. Tüm memeli canlılarda aynı mekanizma çalışır. Günümüzde özellikle hızlı şehir yaşamında içgüdülerimizden oldukça uzaklaştığımız ve tamamen düşünce odaklı yaşadığımız yadsınamaz bir gerçek. O yüzden doğuma dair bu içgüdüsel bilgiye de ulaşamıyoruz. Doğum kadın için başına neler geleceğini bilmediği işkence vari bir duruma dönüşmüş durumda. Üstelik pek çok kanaldan korkutucu doğum hikâyelerine maruz kalınıyor. Bu negatif toplumsal hipnoz, doğuma dair algıyı, korkutucu bir boyuta taşımış durumda. Bu algıyı değiştirmek için öncelikle doğum hakkında bilgilenmek gerekiyor. Doğuma hazırlık eğitimine katılmak bu açıdan oldukça önemli. Lüleburgaz’ da bu hizmetten faydalanabileceğiniz bir yapı artık hizmetinizde.

Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri gebeleri ve baba adaylarını doğum sürecine hazırlamak için faaliyetler yürütmektedir. 16.gebelik haftasından 38.gebelik haftasına kadar olan süreçteki gebelere ve baba adaylarına doğum, doğum korkusu, nefes egzersizleri, gevşeme egzersizleri, doğum dalgaları ile başetme teknikleri, akubası ve aromoterapi gibi eğitimler verip, oyunlar ve psikodrama teknikleri ile eğitimler destekleniyor. Doğum provası, güven çalışmaları ve zihin beden farkındalık çalışmaları ile yapılan eğitimler didaktik bir eğitim olmaktan çıkıp, eğlenceli ve kalıcı bir hal alıyor. Eğitim içeriği sadece gebeleri normal doğuma hazırlamaktan oluşmuyor. Gerektiğinde sezaryan yöntemi ile doğum gerçekleşebiliyor ve bu doğum şekline de gebe ve baba adaylarının hazır olması gerekiyor.

Eğitim alan gebe ve babalar 12 saatlik eğitimin sonunda doğumun korkulması gereken bir süreç olmadığını görüyorlar ve doğum sürecini daha olağan karşılıyorlar. Doğumun kendisine değil de sonunda kucaklarına alacakları küçük ailenin minik ferdine odaklanarak güzel bir doğum deneyimlemiş oluyorlar. Bu süreçte isteyen gebelere doğum desteği hizmeti de verilebiliyor. Doğum desteğinde anne adayına doğum dalgaları ile baş etme teknikleri hatırlatılıyor, özel ortam oluşturuluyor ve gerektiği anlarda masajlar yapılıyor. Böylece gebe doğum anına yorulmadan hazırlanmış oluyor.

Sonuç olarak Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri’ nin amacı gebelerin doğum korkusu yaşamadan gelecek nesillere güzel doğum hikayelerinin aktarılmasına katkıda bulunmak. En Güzel Doğum Deneyiminin Sizin Olması Dileğiyle….

PROJE HAKKINDA GENİŞ BİLGİ PROJENİN AMAÇ VE HEDEFLERİ

Doğum öncesi eğitimde amaç; doğum sırasında olacaklar, sağlık ekibinin yapacağı işlemler hakkında anne adaylarını eğitmek ve ekibin bir parçası olan gebeyi kendine düşenler konusunda bilgilendirip, bunları uygulayabilecek becerileri kazandırmaktır. Özellikle anneyi, bilgilendirerek ve gevşeme egzersizlerini öğreterek normal doğum eylemi için ruhsal ve fiziksel olarak hazırlamaktır.

Kısa Vadedeki Hedefler

1. Gebelerin doğum korkusunu azaltmak veya tamamen ortadan kaldırmak,

2. Gebelerin doğum eylemine olan bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek,

3. Gebelerin doğum eyleminde aktif olmalarını sağlamak,

4. Baba adaylarının da doğum eylemine katılmalarını sağlamak,

5. Nefes egzersizlerini öğretmek,

6. Gevşeme egzersizlerini öğretmek,

7. Aktif doğum pozisyonlarını öğretmek,

8. Zihin alanı kavramını öğrenerek diğer metodlar ile birlikte kullanarak doğum ağrısı ile baş etmelerini sağlamak,

9. Normal doğumun mümkün olmadığı durumlarda sezaryen ile doğumun gerekliliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak,

10. Sezaryen ile doğuma da hazır olmalarını sağlamak.

Uzun Vadedeki Hedefler

1. Toplumda doğum korkusunu azaltarak normal doğuma olan negatif görüşü azaltmak,

2. Normal doğum oranını olması gereken düzeye çekilmesine destek olmak,

3. Gebe ve babaların bilinç düzeylerinin artmasını sağlayarak anne bebek ölüm oranlarının azaltılmasına katkı sağlamak,

4. İsteğe bağlı sezaryen oranını azaltarak sezaryen ile doğumun anne bebek sağlığına olan olumsuz etkilerini ve ülke ekonomisine olan yükün azalmasına destek olmak,

5. Güzel doğum hikâyelerinin yaygınlaştırarak kadınların doğum algısını değiştirmek.

Eğitim Zamanı: Ön Kayıtlar başlamıştır. Hafta içi grubu ve hafta sonu grubu olmak üzere iki grup açılmıştır. Gruplar oluşturulduğunda eğitim zamanı belirlenecektir.


 

Doğuma Hazırlık Listesi

Valizinizi hamileliğin 36. haftası civarında toplamaya çalışın. Bebeğinizin doğumu için her şeyi hazırladığınızı bilerek bundan dolayı kendinizi rahat hissedeceksiniz. Hastaneye gitmeden önce valizinizden herhangi bir şey çıkardığınız takdirde, eksilen bu eşyayı size veya eşinize hatırlatması için çantanın üstüne bir not yapıştırın. Doğum sırasında kullanmanız için neler sağladıklarını görmek için hastaneyi veya doğum merkezini kontrol edin. Hastanenin müzik sistemi varsa en sevdiğiniz müzikleri götürebilirsiniz.

İhtiyaç Duyabileceğiniz Şeylerle ilgili Birkaç Fikir:

Doğum sürecinde ve doğum anında giyebileceğiniz bol ve rahat gecelik veya Tişört. Bu giysinin doğum sırasında gelen sıvılarla kaplanacağını unutmayın.
Su şişesi/tatlılar /glikoz tabletleri.
Elinizin altında bulunmasını istediğiniz çerezler veya içecekler.
Dudak kremi
Yumuşak çorap (doğum sırasında ayaklarınız çok üşüyebilir). Doğumdan sonra bu çorapları atmanız gerekecek.
Masaj malzemeleri – yağlar, kremler.
Sıcak su torbası
Fotoğraf makinesi ve kamera (video çekmeye başlamadan önce sorun)
Eşiniz için içecek ve çerezler.
Telefon kartları veya cep telefonu (kullanılıp kullanılamayacağını hastane personeline sorun.)
Doğumdan hemen sonraki ilk fotoğraflar için kendinize biraz çekidüzen vermek istiyorsanız makyaj malzemeleri ve saç fırçası.
Bebek bezi
Çoğu kadın normal doğumdan sonra yaklaşık 2 gün, Sezaryen doğumdan sonra 3 gün hastanede kalır. Bazı hastaneler orada bulunduğunuz sürece bebeğin tüm ihtiyaçlarını temin eder. Siz gelmeden önce yapılmasını istedikleri herhangi bir şey olup olmadığını sorun.

Hastanede Kaldığınız Süre İçin Başka Fikirler:

Kolay açılabilir 3 gecelik (emzirmeye uygun)
3 emzirme sutyeni
Göğüs pedleri
Sabahlık
Terlik
Makyaj malzemeleri.
Bol miktarda iç çamaşırı ve hatta birkaç tane tek kullanımlık külot.
2-3 hijyenik ped
Günlük giysiler ve hastaneden çıkarken giyeceğiniz giysiler.
Hastaneden çıkarken bebeğiniz için de tulum, çorap veya patik, dış giyim, hırka (hava durumuna göre), otomobilde kullanmak üzere battaniye gibi giysilere ihtiyacınız olacak.

Henüz resim eklenmemiş.

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ