Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

Lüleburgaz Masaj Sauna ve Güzellik Merkezi (Bay-Bayan Masaj)

ADRES
Lüleburgaz / KIRKLARELİ
FİRMA HAKKINDA
FOTO GALERİ
VİDEO
KONUM
YORUMLAR

Lüleburgaz’da, müşterilerimize HAMAM ve MASAJ hizmetimizin yanısıra SAUNA ve SPA hizmetimizi de en kaliteli şekilde sunmaya özen göstermekteyiz.

Çalışma Saatleri: (Hergün)
SABAH 12.00 – AKŞAM 22.30 arasıdır.

İletişim(Randevu): 

ÖNEMLİ NOT: Yoğun talep dolayısıyla masajdan önce mutlaka randevu almanızı tavsiye ederiz. Aksi takdirde beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Alanında uzman kadromuz ile önce temizlik, hijyen ve sağlık ilkesiyle sizlere huzurlu güvenli bir ortam sunmaktadır.

Uzman personelimizin hepsi belgeli ve profesyonel olarak çalışmaktadır. Kolay ulaşım imkanı ile Lüleburgaz ‘da sizlere rahat ve yenilenmiş hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.

Günlük stres ve sıkıntılardan kurtularak huzur bulabileceğiz bir ortamda siz müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

Salonumuz randevu sistemi ile çalışmaktadır. İletişim numaramızdan irtibata geçebilirsiniz.

İletişim: 




MASAJ HAKKINDA TÜM DETAYLAR İÇİN AŞAĞIDA BULUNAN YAZIMIZA GÖZ ATABİLİRSİNİZ.




KİME MASAJ YAPTIRMALI
Bugün günümüzde birçok masör (masöz) bulunmaktadır tabi bunların bir çoğu eğitimli ya da eğitimsiz olarak çalışmaktadır ve malesef her meslekte olduğu gibi bu işide kötüye kullananlar çıkıyor.

MASAJ;
Hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; yani yeniden eski duruma dönmesi için organ üzerinde tatbik edilen sistemli ve belirli enerjinin derinlere en yüksek tesir meydana getirir.
Yeni bir masaj makinasının gelişmesi ve büyük iddialarla ortaya çıkmasına rağmen elle yapılan hareketlerin yerini hiçbir şekilde tutmayacağı bilinmektedir.

A-Dinlendirici masaj
Günlük yorgunlukların çıkarılması ve toksinlerin atılması için ister sauna sonrası, ister herhangi bir parti dönüşü yada o günkü yorgunluğu doğrudan doğruya dinlenme ihtiyacı üzerine dinlendirici masaj

B-Tıbbi masaj
Tedavi gayesi ile yapılan masaj hasta organın eski duruma döndürülebilmesi için yapılır,
Tedavi gayesi ile yapılacak masaja hekim uzman tayin eder bunuda masaj eğitimi almış masörler yürütür,

C-Spor masaj
Sporcunun fizyolojuik ve fizik gelişmesinde etken olan bir masaj.

MasajınTarihi: 

Beş bin yıldır uygulanan masaj, uygulanan tekniğe göre selülitten varise, romatizmadan toplardamar iltihabına kadar pek çok derde deva oluyor. Çeşitli gayelerle uygulanan ve çok faydalı mekanik bir fizik tedavi vasıtası olan masaj, tıp bilgisine sahip ellerde bir kat fazla değer kazanıyor.

Başta varis ve romatizma olmak üzere birçok rahatsızlığın giderilmesinde, yorgun adalelerin dinlendirilmesinde ve yumuşatılmasında oldukça faydalı olan masajın kökeni, M. Ö. 3000 yıllarına dayanıyor.

Masajın tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. Eski Çin, Mısır, Yunan ve Hint medeniyetlerinde masajın yaraları iyileştirme amaçlı kullanıldığı günümüze uzanan bilgiler arasındadır.

Eski Yunanca’da “Massein” sözcüğü yoğurma anlamına gelirken, Arapça’da ” Masah” sözcüğü sıvazlamak anlamına gelmektedir.
Olimpiyat Oyunlarının başlaması ile birlikte masaj sporcuların kaslarını gevşetmek, onları rahatlatmak amaçlı uygulanırken, Hint felsefesinde Ayurveda ile sağlığı bulma ve koruma amaçlı uygulanmıştır.

18. yüzyılda İsveçli Per Henrik Link isimli bir kişi tarafından masaj Avrupa’da yaygın hale gelmiş ve böylece basınç, ovma, sıvazlama, titretme, vurma, döndürme gibi tekniklerden oluşan rahatlatıcı İsveç masajı ortaya çıkmıştır.
1. Dünya Savaşı yıllarında ise masaj daha çok zihinsel ve sinirsel rahatsızlıkları gidermek amaçlı bir destek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Masajın faydaları:
Masaj, kilo verme programı uygulayan kişiler tarafından düzenli olarak yaptırıldığında, boşalan yağ hücrelerini sıkıştırarak sarkmalara engel olur. Vücuttaki deformasyonu engeller, kasları rahatır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Felç, romatizma, kanser vb. gibi hastalıklarda doktor önerisi doğrultusunda yapılan masajlar, hastanın ağrılarını azaltır, beden ve zihin açısından olduğu kadar psikolojik yönden de rahatlamasını sağlar. Masaj yaptıran kişi kendini daha enerjik hisseder. Günümüz hayat şartlarının ortaya koyduğu olumsuz etkilerden (stres, yorgunluk vb.) kişinin uzaklaşmasını sağlar. Baş ağrılarının (Migren gibi) doğurduğu atakları azaltır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Cilde esneklik kazandırır. meteabolizmayı hızlandırır.Her biri ellerle deri üzerine ritmik darbeler vurmaktan ibaret olan bu perküsyon manevraları, özellikle zayıf adalelerin uyarılmasında kullanılır. ‘Vibrasyon manevraları’ ise, parmak uçları, el düz vaziyette ve cilt sahasına dikey tarzda temas ettirildikten sonra yapılan titreme hareketleridir ve ağrı dindirici etkisi vardır.
Masajın kanıtlanmış en belirgin faydalarından ilk ikisi artan kan dolaşımı ve esnekliktir.Fizyolojik veya mekanik açıdan bakıldığında masajla kas dokularının yağlanarak optimum hareketin elde edilmesi sağlanır. Kas dokuları birbirinden bağımsız çalışacak şekilde yapılanmıştır. Kaslar kurur veya susuz kalırsa dokular birbirine yapışır ve kas katılaşır. Kasa sıvı verildiğinde, tekrar yumuşayarak esneklik kazanır. Kas dokularının etrafında dolaşım arttıkça gelen besin ve giden atık rutini de artar ve kas daha sağlıklı olur. Yaşlanma da geniş anlamda bir “kuruma” problemidir. Vücutta su azaldıkça yaşlanma hızlanır. Çok su içmek ve düzenli masaj yaptırmak kırışıklarla savaşırken etkili bir yöntemdir. Kan vücuda oksijen taşıdığından sağlıklı olmak için iyi bir dolaşım gerekir. Masaj kan dolaşımını artırır; dolayısıyla vücuda yararı kesindir.

Masaj Çeşitleri:

Klasik Masaj: Genellikle vücudun güne zinde başlamasına ya da yaşamın gündelik yorgunluk ve sıkıntılarından kurtulmak amacı ile yapılan genel dinlenme ve gevşemeyöntemi olarak kullanılan masaj türüdür. Önemli olan masaj yaptıran kişinin rahat vekeyifli bir ortamda kendini zinde ve dinlenmiş hissetmesinin sağlanabilmesidir.Genelliklemasaj yağı ile yapılır ancak isteğe bağlı olarak bazı durumlarda kayganlaştırıcı malze-me kullanmadan da klasik masaj uygulamak mümkündür.

Aromaterapi : Genellikle klasik masaj yöntemlerini bitki özlerinden elde edilmiş karışımlarla hazırlanan masaj yağlarını kullanılarak uygulanan bir masaj yöntemidir. Rahatlatıcı, gevşetici, dinlendirici olabileceği gibi zindeleştirici ve uyarıcı türde etkileri olabilir. Günümüzde aromaterapik masaj yalnızca tedaviye yönelik değil klasik masajı destekleyici olarak genel rahatlama sağlayıcı ve dinlendirici özelliği ile de kullanılan bir yöntemdir.

Spor Masajı : Özellikle sportif etkinliklerde kullanılan bir masaj türüdür. Spor masajını klasik masajdan ayıran en önemli özellikler öncelikle ritm, süre ve bası miktarlarının değişik olmasıdır. Ayrıca uyarıcı hareketler çoğunluktadır ve branşa özgü olarak uygulanır.

Shiatsu : Japon orijinli ve probleme yönelik tedavi amaçlı bir masaj türüdür. Belirli noktalara parmak ve vücudun değişik bölgeleri ile basınç yapılırken, deri ve deri alt dokusu üzerinde kaydırılmaktadır.

Masaj Teknikleri
Masajın kanıtlanmış en belirgin faydalarından ilk ikisi artan kan dolaşımı ve esnekliktir.
Fizyolojik veya mekanik açıdan bakıldığında masajla kas dokularının yağlanarak optimum hareketin elde edilmesi sağlanır. Kas dokuları birbirinden bağımsız çalışacak şekilde yapılanmıştır. Kaslar kurur veya susuz kalırsa dokular birbirine yapışır ve kas katılaşır. Kasa sıvı verildiğinde, tekrar yumuşayarak esneklik kazanır. Kas dokularının etrafında dolaşım arttıkça gelen besin ve giden atık rutini de artar ve kas daha sağlıklı olur. Yaşlanma da geniş anlamda bir “kuruma” problemidir. Vücutta su azaldıkça yaşlanma hızlanır. Çok su içmek ve düzenli masaj yaptırmak kırışıklarla savaşırken etkili bir yöntemdir. Kan vücuda oksijen taşıdığından sağlıklı olmak için iyi bir dolaşım gerekir. Masaj kan dolaşımını artırır; dolayısıyla vücuda yararı kesindir.
Psikolojik açıdan bakıldığında masaj bir önem hatta bakımlılık hissi verir; vücudumuzun farkına varmamızı sağlar. Güvenli bir dokunuş hayatın önemli bir parçasıdır. Dolayısıyla bu işi bilinçli olarak yapan bir profesyonelin masaj sırasındaki dokunuşu aynı zamanda rahatlatıcıdır. Fiziksel anlamda masaj, veren taraf ile alan taraf arasında bir elektromanyetik enerji değişimidir. Bu enerji makine ve benzeri aparatlarla elde edilemez! Candan ve canlıdan gelen bu enerjiye doğu kültürleri “Chi” ya da “hayat enerjisi” adını verir. Masaj, günlük hayatın baskılarından sonra mini bir tatil anlamına gelir. Yapılan klinik bir araştırma, masajın zihinsel uyanıklığı artırdığı ve matematiksel zekayı keskinleştirdiğini de göstermiştir.

Acupressure (Akubası)
5000 yıl öncesine dayanan bu masaj Çinliler tarafından “iğnesiz akupunktur” olarak da adlandırılır. Bu teknikte, enerji kanallarından oluşan görünmez bir sistemin belli noktalarına derin parmak basısı uygulanır. Bu noktalar doğrudan vücudun belli organ ve bezlerine bağlı olduğundan, bu noktalara enerji akımında sıkıntı olduğunda rahatsızlık duyulur. Akubası, bu noktaları uyararak sıkışmaları giderir ve enerji akımını artırarak stresi azaltır. Böylece vücudun uyum içinde çalışarak sağlıklı olması sağlanır. Shiatsu masajı Japonların 1000 seneden beri kullandıkları bir akubası tekniğidir.

Aromaterapi
Bu teknik tedavi ve gençleştirici amaçlı olarak bitki öz yağlarının masajda kullanılması esasına dayalıdır. Antik Mısır, Hindistan ve Uzak Doğu’dan gelen bu teknik yüzyıllardır stresi azaltmak, genel anlamda rahatlamak ve zihni uyarmak için kullanılmıştır.

Bowen Tekniği
Avustralyalı Tom Bowen’dan ismini alan bu teknik, bir seri masaj hareketi sırasında dinlenme süreleri verilerek vücudun tedavi sürecini algılamasını sağlamak konseptini taşır.

Sandalye Masajı
10-20 dakikalık bir rahatlama seansına ihtiyaç duyulduğunda uygulanması gereken hafif bir masaj türüdür. Bu masaj, özel tasarlanmış rahat bir sandalyede tamamen giyinik olarak uygulanır. Bu sandalye taşınabilir olduğundan masaj hemen yer yerde uygulanabilir.

Derin Doku Masajı
Kalın kasların derinliklerine ulaşmak için uygulanan bir masajdır. Belli bölgelere uygulanır ve amacı kas dokularının toksinlerden arındırılarak rahatlatılmasıdır.

Sıcak Taş Masajı
Bu teknikte kullanılan ısıtılmış taşlar vücudun belirli yerlerine yerleştirilir ve hafif basılar uygulanarak yerleri değiştirilir.

Hamilelik Masajı
Hamilelik bir kadının vücudunda ağır görevlere neden olur. Hamile olan kadının rahatlamaya ve gevşemeye ihtiyacı vardır. Bu masaj vücuda yüklenmiş ağırlığın sebep olduğu rahatsızlıkları giderdiği gibi, şişliği azaltır, sinir sistemini rahatlatır, yorgunluk halini giderir ve bir tonik görevi görür. (

Reiki (Rei-chi)
Japonca “evrensel hayat enerjisi” anlamına gelir. Bu teknikte ellerin vücuda belli pozisyonlarda hafifçe bastırılmasıyla “hayat enerjisi” akımı gerçekleştirilir. Ağrı giderici, canlandırıcı, tedavi edici ve moral kazandırıcı etkileri vardır.

Spor Masajı
Bu masaj atletik bir performansın öncesinde, süresince veya sonrasında sporcuya uygulanarak optimum performansı göstermesi amacını güder. Yorgunluğu ve şişkinlikleri gidermek, esnekliği artırmak ve sakatlanmaları önlemek için yapılır.

İsveç Masajı
Geleneksel masaj olarak bilinen İsveç masajı 1820 yılında İsveçli
Dr. Per Henrik Ling’in fizyoloji, jimnastik ve birçok antik masaj tekniği konusunda araştırmalarının sonucunda ortaya çıkardığı ilk modern masaj tekniğidir. Vücudun en geniş organı olan cilde uygulanması nedeniyle bir zincirleme reaksiyon doğurarak vücudun tümüne pozitif bir etki yaratması esasına dayalıdır.

Thai Masajı
Bu yöntem pasif esneme ve yumuşak basının vücudun enerji hatlarına uygulanmasıyla yapılır. Çok eski olan bu teknik Buda zamanından gelir ve Shiatsu, akubası ve yoganın karışımı gibidir. Masörler belli noktalara basıyı baş parmakları, elleri ve ayaklarıyla uygulayarak vücudun enerji akımını canlandırır ve müşterilerine esneme dahil bazı hareketler yaptırır. Thai masajı esnekliği artırır, stresi azaltır, iç organları uyarır ve vücudun enerji sistemini dengeler.

Elle lenf drenajı
Vücudun arıtma ve drenaj sistemi olan lenf sistemi vücut yaralandığında ve sağlık bozulduğunda zorlanır.Artık maddeler yeterinde çabuk şekilde süzülemez ve birikerek yara yerine yada lenf düğümlerinin çevresinde şişmeye neden olur,
Elle lenf drenajı, bu sistemi uyararak artık maddelerin giderilmesini hızlandırmayı amaçlayan pompalayıcı ve hafif bir mesajdır. Bu teknik şişlikler veya herhangi bir yaralanma özellikle de spor yaralanması görülen herkes için çok yararlıdır. sıvı toplanması azaltılabilir, hatta akne ve egzamalar bile iyileştirebilir.
Tüm hareketler vücuttan yukarı, en yakın lenf düğümüne doğru – vücuda en yakın yerden başlayıp el ve ayaklara doğru – dış yönden yapılır. Ana düğümler boyun, boyun, koltuk altı,kasık dizlerin arkası ve dirseklerin iç kısım’ında bulunur.
Lenf damarları yüzeye çok yakın olduğu için uygulanan basınç daha hafif olmalıdır. Böylesine hafif bir masajın bu kadar etkili olabileceğine inanmak zordur ama, Fizik tedavi uzmanı olan J.B. Memmel ‘ in 1945 ‘ te yazmış olduğu bu bölüm şişmiş bir ayak bileceğine uygulanan bu tekniğin başarısını kanıtlar niteliktedir.

Temel Teknikler
Masajın en güzel yanı kolay olmasıdır. Birkaç temel harekette ustalaştığınızda, tam bir vücut masajı yapmak için hazırsınız demektir. Masajda kullanılan diğer tekniklerin bir çoğu, sadece burada gösterilen hareketlerin çeşitlemeleridir. İlk olarak sırt üzerinde başlayabilirsiniz.

Kedi Masajı
Bu yatıştırıcı ve uyku verici bir harekettir. Aşağı doğru inerken bir el diğerini izlersin. Hemen hemen hiç basınç uygulamayın, elleriniz yalnızca gezinsin.
İlk elinizi kaldırın ve tekrar başlamak üzere havadan geri getirin. Dönüş ve tüm hareketler ritmik ve akıcı olmalıdır.

Başparmak Masajı
Küçük bölgelerde yalnızca baş parmağınızla çalışın. Bir baş parmağınızla yukarıya ve dışa doğru bastırın. Diğeri onu izlerken biraz daha üstte ve dışa doğru olsun.

Yoğurmalar
Bu hareket tıpkı hamur yoğurmaya benzer; omuzlar, kalça ve uykuluk gibi etli bölgeler için uygundur. Gergin kasları esnetip gevşetir; böylece bölgeye taze kan ve besin ulaştırarak kan dolaşımını düzenler, emilmeyen maddelerin atılımına yardımcı olur. Yoğurmanın derinliği ve hızına bağlı olarak çeşitli ektiler sağlayabilirsiniz: Yavaş ve derin ya da hızlı ve uyarıcı. Hafif yoğurma, deriyi ve üst kas tabakasını; sert yoğurma ise daha derindeki kasları etkiler. Ellerinizin çevreye kaymadan serbestçe hareket edebilmesi için uygun miktarlarda yağ kullanmalısınız.

Temel Yoğurmalar
1. Parmaklarınız dışarı doğru bakarken dirseklerinizi yanlara doğru açın ve ellerinizi düz olarak yerleştirin. Bir elinizin avucuyla bastırın, sonra deriyi parmaklarınız ve başparmağınız arasında kavrayıp diğer elinize doğru itin.
2. Deriyi serbest bırakıp diğer elinizle kavrayın. Ritmik olarak bir eliniz sıkarken diğeri serbest bırakacak şekilde ellerinizi dönüşümlü olarak kullanın ve sıkıp bırakın.

Burmalar
Daha derin ve uyarıcı bir hareket için temel yoğurmaya bu hareketi de ekleyin. Bir havluyu burup sıktığınızı düşünün: Bir elinizle, yukarıya ve diğer elinize doğru çekerken diğer elinizin başparmağıyla derin bir şekilde bastırın.

Basınçlar
Derin ve doğrudan basınçlar omurganın her iki yanındaki ve omuzların çevresindeki kasların gerginliğini gidermek için çok yararlıdır ve oldukça gevşeticidir. Basıncı aşamalı ve düzenli bir şekilde uygulayın; asla ani ver sert bir şekilde itmeyin. Çok az yağ kullanın ki elleriniz yanlara doğru kaymasın. Tırnağınızın deriye batmamasına özellikle dikkat edin.

Sabit Basınçlar
Başparmaklarınızı derinin üzerine koyup yavaş yavaş üzerlerine eğilin. Birkaç saniye bastırın, sonra başka bir noktaya kaydırın.

Dairesel Basınçlar
Sabit basınçtaki gibi bastırın, sonra küçük, derin ve dairesel hareketlerle deri ve alttaki kas tabakası üzerinde daireler çizin.

Dalga Masajı
Bu küçük dairesel hareketler, bir dalgalanma etkisi yaratır. Omuzlar, göğüs, el ayaları ve ayak topuklarında uygulayabilirsiniz.
Ellerinizi gevşek bir yumruk şeklinde sıkın. Parmak eklemlerinizle dairesel bir şekilde ileri geri masaj yapın.

Vurmalar
Çabuk ve canlı vurma hareketleri etli ve kaslı bölgeler için yararlıdır. Asla kemikli bölgelerde, morarmalar ve yaralar üzerinde uygulamayın. Bu hareketler kan dolaşımını düzenler ve genellikle uyarıcıdırlar; yavaşça yapıldığında ise sakinleştirici bir etki yaratabilirler. Bunu masajın sonunda arkadaşınızı uyandırmak için yapabilirsiniz; eğer birini uyutmaya çalışıyorsanız ya hiç yapmayın ya da daha önce yapın. Hareketleriniz ağır ve sert değil hafif olsun, yaylansın. Arkadaşınızı incitmemek için hareketleri önce bir havluda veya kendi üstünüzde deneyin.

Yumruklamalar
Bilekleriniz serbest olacak şekilde gevşek bir yumruk yapın ve yanlarıyla art arda vurun. Deriye dokunur dokunmaz ellerinizi geri çekin ki hareketleriniz hafif ve canlı olsun.

Kesmeler
Ellerinizin yanlarıyla vururken deriye dokunur dokunmaz ellerinizi geri çekin. Ellerinizi art arda kullanın ve çok çabuk çalışın. Elleriniz bütünüyle gevşek olmalıdır, öyle ki parmaklarınızın birbirine çarptığını duyabilesiniz.

NEDEN YAPILIR ?

Stres için: Stresin vücut duruşunu (postür) değiştirmek gibi bir özelliği vardır. Stres vücudu sardıkça omuzlar öne doğru çıkar, çene kalkar, ense öne hareketlenir. Bu durum günlük hayatın problemleri etrafımızda daraldıkça hepimize olur ve psikolojide “zırhlanma” olarak anılır.
Stres tarafından en fazla cezalandırılan iki kas vardır: bunlara tıp dilinde Levator Scapula denmesine karşın gündelik konuşmada “stres kasları” adı verilir. Bu iki kas ensenin üst tarafından kürek kemiği ile birleşir. Stresli olduğumuzda omuzlarımız yükselerek enseye baskı yapar. Bu baskı omuz, ense ve baş ağrılarına neden olur.
Stres, bazı görüşlere göre birçok hastalığın esas nedenidir. Masaj yardımıyla stresin vücuda verdiği zararlar 3-4 seans ardından kontrol altına alınabilir. Haftada bir yaptıracağınız masajın faydaları çok yönlü olacaktır.

Ağrı için: Ağrı, oksijen eksikliğinden kaynaklanır. Oksijen eksikliğinin nedenleri çok farklı olabilir. Bunlardan bazıları şiddetli bir darbe, kesik veya baskı sonucu ortaya çıkabilir. Basit bir nezle ya da üşütme sırasında hissedilen genel ağrı ve rahatsızlıkların nedeni yüksek ateş sırasında kas dokularımızın birbirine yapışarak dolaşımı engellemesi ve vücutta oksijen sıkıntısı yaşanmasıdır. İyileştikten sonra bu kaslara can vermek için masaj yaptırmak ve bol su içmek önerilir.
Baş ağrısı konusuna gelince… Önce bunların türlerini ayırmak gerekir. Baş ağrıları ana hatlarıyla üçe ayrılabilir: toplam baş ağrısı vakalarının yaklaşık olarak yarısını teşkil eden gerginliğe bağlı baş ağrıları, alerji ve nezleye bağlı olan sinüs baş ağrıları ve en ciddi olan migrenler.
Gerginliğe bağlı baş ağrılarının nedenleri sayılamayacak kadar çoktur. Sebep psikolojik veya fiziksel, ne olursa olsun sonuç aynıdır: şakaklar zonklar ve zihinsel bir rahatsızlık hissedilir, yaratıcılık sıfırlanır. Masaj omuz ve enseyi rahatlatarak gerginliği azaltır; kişi rahatladıkça baş ağrısı yok olur. Zaten bu tür ağrılar masajın en kolay tedavi ettiği baş ağrılarıdır.
Sinüs baş ağrılarına iyi gelen yüz masajlarıdır. Sinüs boşlukları gevşedikçe buralarda sıkışmış olan sıvılar akarak sinüslerin temizlenmesini ve dolayısıyla ağrının yok olmasını sağlar. Ancak bu yavaş bir süreçtir ve birkaç masaj seansını gerektirir. Tecrübeli bir masör size kendi kendinizi rahatlatmak için yapabileceğiniz basit masaj tekniklerinden birkaçını gösterebilir. Düzenli yapılan masaj soruna ciddi çözüm getirir.
Migren ağrılarına sebep boyun kısmında sıkışan sinirler olduğu gibi, vücuttaki kimyasal dengesizlikler de olabilir. Masaj sıkışan sinirlerin gevşemesini sağlayarak ağrıyı giderebilir. Bunu yapan masörün mutlaka tecrübeli ve donanımlı olması gerekir. Zaten tek kas üzerinde iki saat gibi uzun bir süre çalışmak amatör işi değildir. Baş ağrıları sağlıklı ve fonksiyonel bir şekilde çalışmamıza engel olan en yaygın rahatsızlıklardandır. Doğal bir yöntemle bu rahatsızlıktan kurtulmak çözümlerin en ideali olacaktır.

Ağrıyan sırtlar, tutulan boyunlar, gerilen kaslar için herhalde masajdan daha güzel bir armağan olamaz.
Masaj bir süreliğine bile olsa dış dünyanın tüm stres ve kargaşasından uzak fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir arınma, rahatlama molasıdır.

Masaj konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından kişinin cilt yapısı göz önünde bulundurularak besleyici, nem depo edici, ödem sökücü, yağ yakımını hızlandırıcı özellikleri olan buğday, susam, biberiye, limon, portakal, gül, ylang ylang gibi yağlar kullanılarak yapılmaktadır.
Uygulanan masaj süresi tam 70 dakikadır ve daha çok sıvazlama, ovma, yoğurma, titretme… gibi rahatlatıcı teknikler uygulanarak yapılan masaj tedavi amaçlı değil sadece, kasların rahatlaması, zihinsel ve ruhsal bakımdan dinlenme, stresten arınma ve keyif amaçlı uygulanmaktadır.

Masajın Faydaları:

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Kan dolaşımını düzenler
Metabolizmayı hızlandırır
Sindirim ve Boşaltım sistemine yardımcı olur
Yağ yakımını hızlandırır
Ödem ve toksin atılımını sağlar
Kasları gevşetir.
Uyku düzenine yardımcı olur
Stres ve yorgunluğu giderir.

Masajın Ekstra Faydaları

1- Baş, boyun, sırt, bel, siyatik, romatizma ve spor sonrası ağrılarınızı giderir.
2- Kan dolaşımınızı düzenler.
3- Stresinizi yok eder.
4- Kaslarınızı ve cildinizi diritutar.
5- Kalp krizi riskini en aza indirir.
6- Sizi zinde huzurlu ve mutlu bir insan yapar.

Masajın bütün sistemlere doğrudan ve dolaylı etkileri vardır.
Ruhi yönden insanı dinlendirir. İnsandaki enerji yükünü azaltır.
Yaşlanmayı geciktirir (hücre yenilenmesini arttırır).
Stresinizi yok eder toplumda sosyal ilişkilerin artmasına sebep olur.
Kalp sağlığı: Kalp atımını ve kan seviyesini arttırır. Kalp krizi ve kalp damarlarındaki tıkanmayı azaltır. Kalp iletimini düzene sokar.
Solunum sistemi: Daha fazla oksijen alınıp daha fazla karbondioksit atılarak, hücre yenilenmesi sağlanır. Nefes darlığı ve solunum sıkıntısını azaltır.

Masajın Teorisi,
İlk insan acıyan ve ağrıyan yerini ovalamakla acı ve ağrısının geçtiğini anladığı günden beri masaj yapılmaktadır.

1- MASAJ VE ÖZELLİKLERİ

Hyperemiye dokuların ifrazatlarının artmasını, damar duvarlarının permeabilitesinin çoğalmasını,iç organların tonasitesinin artmasını, terlemeyi ve kan dolaşımının intizamlı olmasını, günlük yorgumluğun giderilmesini sağlar, psikolojik değişim ve neşenin kazanılmasını sağlar.
Lenfanın düzgün çalışmasına yardımcı olur, kılcal damarlar, atar damarlar ve toplar damarların arasındaki alış verişi sağlar, kasları canlandırır, (spazmı çözer) hasta bir organı yeniden eski duruma getirir, ruhi düzensizlikleri ortadan kaldırır.

2-LENF DRENAJ MASAJI

LENF BEZLERİ VE ÖZELLİKLERİ
Lenf: Damarlarının birbirleriyle bağlandıkları yerlerde lenf bezi denen düğümler görülür. vücuttaki ödem birikiminin dışarıya atılmasını sağlar.
Lenf Bezleri: Boyunda, koltuk altına, kasıkta ve bağırsak bağlarında daha bol miktarda görülür. Genellikle fasülye biçimindedirler.
Lenf damarlara bağlı olduğu için damarların bir kısmı lenf bezine akkan taşır,bir kısmı ise lenf bezinde süzülmüş (filtre edilmiş) temizlenmiş akkanı lenf bezinden dışarı çıkarır. Bu yüzden lenf bezlerine vücudun çöpçüsü denir.

3-REFLEKSOLOJİ- REFLEKSO TERAPİNİN ÖZELLİKLERİ
Şifa kanalı denir. Salgı bezleri üzerine çalışır. Ayak tabanı ve el ayasındaki refleks noktalarına uygulanır.

REFLEKSOLOJİ’NİN FAYDALARI
Asıl faydası rahatlatma, stresi azaltma, derin bir sakinlik sağlamak,
Bir seansta 7000 civarında sinirin uyarılmasını sağlar,
Gerilimi azaltırken kan dolaşımını arttırır,
Vücutta toplanan toksinleri ve atık maddeleri temizler,
Vücudun sistemleri arasındaki uyumu sağlar,
Vücut enerjisini yeniden canlandırır,
Bağışıklık sistemini harekete geçirir.

Masajın Faydaları Yararları ve Selülit

Kozmetik tedavilerin kısıtlandığı bu mevsimde ve yılın her döneminde, her gün gönül huzuru ile devam edebileceğimiz en etkili güzellik iksiri masajdır. Masaj o kadar hayatın içindedir ki, onu bazen unuturuz. Oysa belki de içgüdüsel olarak bulunmuş, en eski tedavi yöntemidir.
Günümüzde masaj tıbbi tedavi yöntemlerinin bir tamamlayıcısı olarak daha da büyük önem kazanmıştır.

Selülitte çok etkili

İyi bir masaj bütün selülit tedavilerinden daha etkilidir. Esasında selülit tedavisi için kullanılan aletlerin tümü masajı taklit eder. Masaj yapan kişi zor bulunduğu ve insan gücü gitgide daha pahalı olduğu, enerjisi sabahla akşam arası değiştiği, yorulduğu için aynı standartta masaj yapamayabilir. Bu nedenle masajın görevini yapan aletler geliştirilmiştir. Örneğin lenf drenaj birebir selülit masajını, LPG gibi vakumlu tedaviler de kuvvetli masaj prensibini taklit eder. Selülit, dokusu bozulmuş bir yağ hücresinden başka bir şey değildir. Kan ve lenf dolaşımındaki sıkıntılar sonucunda, su toplayan yağ hücreleri sertleşir. Böylece normal yağ dokusu bozulur, portakal kabuğu görünümünü alır. Masaj, kan ve lenf dolaşımını düzelterek ödemlerin çözülmesine yardımcı olur. Özellikle lenf drenajına ağırlık veren masajlar, belli noktalara uygulanan basınç sayesinde lenf dolaşımını daha etkin bir şekilde hızlandırırlar. Sonuç olarak yağ dokusunda hapsolan sıvı serbest kalır, hareketlenir. Dolaşım sistemi, bu fazla sıvıyı ve diğer toksinleri ayrıştırarak idrar veya ter yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Böylece vücut dokusu sıkılaşıp toparlanır. Aklınızda olsun, iyi bir selülit masajından sonra idrar yapma isteğinin doğması gerekir. Aromatik yağlar masajın etkilerini arttırırlar. Bitki özlerinden oluşan bu yağlar, masaj kan dolaşımını hızlandırırken, yağların parçalanmasına yardımcı olurlar. Öte yandan cildi besleyerek sıkılaştırırlar.

En doğal tedavi

Masaj doğru uygulanırsa, vücudumuzun kendi kendini iyileştirme yeteneğini harekete geçiren, sağlığımızı geliştiren, cildimizi güzelleştiren, bizi forma sokan ve kendimizi harika hissetmemizi sağlayan bir uygulamadır. Masajın etkileri vücudumuzda dalga dalga yayılır. Önce kan dolaşımı canlanır. Böylece hücreler daha iyi beslenir ve daha çabuk toparlanmaya başlar. Kan dolaşımı arttığı için vücut, toksinleri ve ödemleri kolayca uzaklaştırır. Masajla kaslarımızın esnekliği artar, eklemlerimiz rahatlar ve hareket kabiliyetimiz gelişir. Masajın yarattığı fiziksel ve psikolojik rahatlama kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlar.

Henüz resim eklenmemiş.

Henüz video eklenmemiş.

Henüz harita eklenmemiş.

  1. ahmet dedi ki:

    Sayfamızda duydum nerde tam olarak yeriniz

    1. admin dedi ki:

      Yukarıda adres yazmakta. İsterseniz konum bölümüne girerek haritada ki tam yerini de görebilirsiniz.

FİRMA HAKKINDA BİR YORUM YAZIN
Reklam
FİRMAYI SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ