Trakya Firma Tanıtım ve Bilgi Platformu
TrakyaBurada.com | Trakya'nın Tanıtım ve Bilgi Platformu

1915 Çanakkale Boğazı Köprüsü’nün temeli 18 Mart’ta atılacak

Reklam
1915 Çanakkale Boğazı Köprüsü’nün temeli 18 Mart’ta atılacak

Marmara ve Ege bölgesini Çanakkale Boğazı üzerinden birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin 18 Mart 2017’de atılacağı bildirildi. Köprünün iki ayak açıklığı cumhuriyetin 100. yılı ile uyumlu olarak 2023 metre olacak.

Tarihi yarım adadaki sit alanlarına girmemek için Lapseki’den Gelibolu’ya geçişi öngörülen köprüde, Gelibolu’dan sonra 45 kilometrelik Malkara’ya kadar uzanacak otoyolu da köprü ihalesinin içinde yer alacak. Bu otoyol, Savaştepe’de İstanbul-İzmir Otoyolu’na, kuzeyde de Kınalı’dan devam eden otoyola bağlanacak. Yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapılacak projede kamu kaynağı da kullanılmayacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, merakla beklenen dünyanın en uzun asma köprüsüolacak olan projeyle ilgili detaylar verdi.

Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın çok önemsediği Çanakkale Köprüsü’nde önümüzü artık daha net görüyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da vermiş olduğu tarih bunu ortaya koyuyor. Bilindiği üzere köprünün iki ayak açıklığı cumhuriyetin 100. yılı ile uyumlu olarak 2023 metre olacak. 2023 metre orta açıklıkla köprü, dünyanın en uzun asma köprüsü haline gelecek. Köprü ile Çanakkale’nin ekonomik anlamda daha da gelişeceğine inanıyoruz. Köprü Avrupa’dan, Trakya’dan Ege’ye, Akdeniz’e uzanan taşımacılık hattında Çanakkale’yi vazgeçilmez bir yere getirecek. Dolayısıyla köprü sadece Çanakkale’yi değil Marmara’dan Ege’ye ve Akdeniz’e kadar geniş bir coğrafyayı ilgilendiriyor.

Bülent Turan – AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili

1915 Çanakkale Köprüsü gibi önemli projelerin önümüzdeki dönemde hayata geçmesi için çalıştıklarını belirten Turan, “Köprü Çanakkale turizmine ciddi katkı sağlayacak. Trakya’yı Ege ve Akdeniz’e bağlayan önemli bir merkez haline getirecek. Bunu yeterli görmüyoruz. Köprü Çanakkale’mizdeki iddialarımızdan sadece biri. Tarımda ve diğer başlıklarda da projelerimiz var. Ezine, Ayvacık ve Bayramiç havzasını içerisine alan Gıda Tarım Organize Sanayi Bölgesi’nin de bölgenin çehresini değiştireceğine inanıyoruz. Çanakkale Boğaz Köprüsü’nde yapmış olduğumuz görüşmeler ve bakanımız tarafından yapılan açıklamalar neticesinde çalışmaların hızla yürüdüğünü görmek bizi memnun ediyor. Çalışmaları yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Proje tamamlandığında, Marmara Denizi çevresinde ring seferler düzenlenebilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Osmangazi sü’nün açılışında, “Sırada 1915 Köprüsü var” yönündeki sözlerinin ardından söz konusu köprü merak konusu oldu. Osmangazi Köprüsü ile ve Marmara Bölgesi’nin trafik sıkışıklığını azaltacak Marmara Otoyol Ringi’nin ilk ayağı tamamlanmış oldu.

Ringi birleştirecek olan yatırım da Çanakkale Köprüsü olacak. Marmara Otoyol Ringi, Osmangazi Köprüsü’nün yer aldığı İstanbul İzmir Otoyolu, 3. köprünün yer aldığı Kuzey Marmara Otoyolu ve Kınalı-Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu projelerinin gerçekleştirilmesiyle hayata geçirilecek. Ring projesi, Çanakkale Boğazı’na kurulacak köprüyle tamamlanacak.

AĞIR TRAFİĞE RİNG ÇÖZÜMÜ

Türkiye’nin yük ve yolcu taşımacılığında en yoğun ana karayolu koridoru, Marmara Bölgesi ve İstanbul’da yer alıyor. Bölge, bu nedenle ciddi trafik sıkışıklığı yaşıyor. Habertürk’ün haberine göre projeyle, güneye ve Ege’ye inecek araçlar İstanbul’a girmeden Çanakkale üzerinden taşınabilecek. Böylece zaman, taşıt işletme giderleri ile trafik kazası maliyetleri de azaltılacak. Ulaştırma Bakanlığı, projenin yıllık faydasının 2.5 milyon TL olacağını hesaplıyor.

MARMARA RİNGİ’NİN KİLİT NOKTASI

Marmara Otoyol Ringi’nin iki ayağı İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara otoyollarının yapımı sürüyor. Projenin üçüncü ayağı Kınalı- Tekirdağ Çanakkale- Balıkesir Otoyolu olacak. 352 kilometre uzunluğundaki yol, Çanakkale Boğaz Köprüsü’nü de kapsayacak. Projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılabilmesi için Yüksek Planlama Kurulu onayı bekleniyor.

EN UZUN ASMA KÖPRÜ

Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Boğazı’nı 2 bin 23 metre orta açıklıkla geçecek. Proje, toplam uzunluğu 3 bin 623 metre olan asma köprü şeklinde planlandı. Çanakkale Köprüsü, 2 bin 23 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprü ayakları arasındaki mesafe 2 bin 23 metre olacak. Köprü üzerinde 2×3 taşıt şeridi bulunacak. Köprünün Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023 yılında açılması planlanıyor.

İŞTE O GÜZERGÂH

1915 canakkale bogazi koprusuÇanakkale Köprüsü için ilk olarak Sarıçay- Kilitbahir güzergâhı belirlenmişti. Bu bölge tarihi Gelibolu Yarımadası’na zarar vereceği endişesiyle değiştirildi. Gelibolu İlçesi’nin 7.5 kilometre güneyindeki Sütlüce Köyü ile Lapseki İlçesi’nin 2.5 kilometre güneyindeki Şekerkaya mevkii belirlendi.

Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ